NIEUWSMcIntosh

McIntosh C12000: buizenvoorversterker die bestaat uit twee kasten

Het Amerikaanse McIntosh heeft de C12000 aangekondigd, een buizenvoorversterker die is ondergebracht in twee behuizingen. Door schakelingen voor voeding en besturing in een andere kast te plaatsen dan de signaalschakelingen, kunnen storende invloeden de signaalschakelingen niet of in elk geval minder makkelijk bereiken. De levering zou in de loop van december moeten gaan beginnen.

McIntosh C12000: C12000 Controller en C12000 Preamplifier

De nieuwe C12000 van McIntosh bestaat uit de C12000 Controller Module, met daarin de voeding en de schakelingen voor besturing, en de C12000 Preamplifier Module waarin zich alle signaalschakelingen bevinden. De C12000 Preamplifier Module heeft buizen aan boord. Samen vormen ze een hoogwaardige buizenvoorversterker.

Ieder kanaal heeft overigens zijn eigen voeding en beide kanalen hebben hun eigen microprocessor. De elektrische en ook de mechanische afscheiding tussen de verschillende onderdelen van de C12000 zijn tot het maximale doorgevoerd.

De C12000 heeft in totaal twaalf analoge ingangen: zes stuks XLR, vier stuks cinch en twee draaitafelingangen. Voorts kan de gebruiker kiezen tussen een buizenuitgang of een halfgeleideruitgang. De draaitafelingangen zijn verregaand instelbaar. De volledig gebalanceerd uitgevoerde phono-trappen zijn voorzien van vier buizen van het type 12AX7A (twee per kanaal). Aan boord bevindt zich ook een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker met een instelbare Crossfeed Director.

De C12000 kan gecombineerd worden met zo ongeveer alle denkbare eindversterkers en bronnen. De Home Theater Pass Through functie maakt het ook mogelijk om de C12000 op te nemen in een meerkanaals systeem.

Natuurlijk past de C12000 helemaal bij de andere apparaten van McIntosh. Glazen frontpaneel? Check. Blauwe VU-meters? Check. Glimmend gepolijst roestvrijstalen chassis? Check.

McIntosh C12000: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de levering in december gaan beginnen. Beide units samen hebben een adviesprijs van 19.998 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE