NIEUWSiEar Tilburg

Audio Show iEar' HIFI Awards 2021: de winnaars!

Het is inmiddels traditie op de Audio Show iEar' om zaterdagavond op het diner voor deelnemers de 3 redactionele awards van HIFI.NL uit te reiken. Vervolgens worden dan op zondagmiddag de 9 publieksprijzen uitgereikt, die door lezers en bezoekers zijn verkozen, nadat om 12.00 uur de stempagina is gesloten. Uiteraard werd ook dat tijdens deze editie op een andere manier ingevuld. De stembus is zaterdagavond om 18.00 uur al gesloten, aangezien de deuren hier op zondag niet nog eens opengaan. Op dat moment hebben we tevens de koppen bij elkaar gestoken om het na een korte discussie eens te worden over de redactionele keuzes, en aansluitend zijn alle 12 prijzen aan de gelukkige winnaars uitgereikt. 

Uiteraard komen we komende week in het verslag en met individuele reacties nog terug op de awards, de keuzes van de redactie en de 9 prijzen die jullie  waarvoor wederom dank  hebben toegekend, maar op deze pagina willen we het geheel alvast in één overzicht met jullie delen. Mét felicitaties aan alle winnaars, uiteraard!

Audio Show iEar' HIFI Awards

Zaterdag 13 november stond in het Willem II-stadion in Tilburg in het teken van de Audio Show iEar'. Net als op voorgaande edities is HIFI.NL mediapartner en zijn/waren we met een stand aanwezig om vanaf de show nieuwsberichten te kunnen delen in de loop naar het uitgebreide verslag van Jamie na het weekend.

Bovendien zijn er opnieuw een aantal prijzen uitgereikt, maar liefst 12 om precies te zijn. Dat zijn 3 redactionele Awards (Best Stand, Best Sound, Best Experience) en in totaal 9 publieksprijzen waar u – de lezer en de bezoeker – de afgelopen periode tot de zondagmiddag van de show op onze website op heeft kunnen stemmen. Die publieksprijzen vinden we natuurlijk het belangrijkst, dus daar beginnen we graag mee. 

Audio Show iEar' HIFI Awards 2021: publieksprijzen

In totaal 9 categorieën, van luidsprekers tot versterkers en multiroom-oplossingen, en van platenspelers tot head-fi en accessoires, vind je op deze pagina desgewenst alle genomineerden nog eens terug. Onderstaand beperken we ons tot de winnaars. Namens de ontvangers en ook vanuit onze redactie: dank voor jullie stem!

BESTE LUIDSPREKER
BOWERS & WILKINS 801 D4

BESTE VERSTERKER
ROTEL MICHI X3

BESTE STREAMER/DAC
ATOLL MS120

BESTE DRAADLOZE LUIDSPREKER
KEF LS50 WIRELESS II

BESTE HEAD-FI
FOCAL CELESTEE

BESTE SUBWOOFER
REL CARBON SPECIAL

BESTE RECEIVER / ALL-IN-ONE
ATOLL SDA 200 SIGNATURE

BESTE PLATENSPELER
REGA PLANAR 10

BESTE ACCESSOIRE
AUDIOQUEST NIAGARA 1200

Audio Show iEar' HIFI Awards 2021 redactionele prijzen

Zoals gezegd waren er ook deze keer weer 3 redactionele prijzen: Best Stand, Best Sound en Best Experience. Een panel van onze redactie koos deze awards samen met de organisatie om tijdens het traditionele diner op zaterdagavond uit te kunnen reiken. Dat was nog niet eenvoudig, want alle deelnemers hebben er gezamenlijk voor deze lustrumeditie van de Audio Show iEar' iets heel bijzonders van gemaakt, zowel qua aankleding als audiodemonstraties en -presentaties. We konden dan ook niets anders dan in iedere categorie een shortlist maken, zodat Jan Douwe Kroeske – de gastheer van het idee – naast de Awards ook diverse eervolle vermeldingen uit kon delen. Uiteindelijk kozen we de volgende drie winnaars.

BEST STAND
FINE SOUNDS BENELUX (McIntosh, Sonus faber & Sumiko)

Eervolle vermeldingen voor de stands die onze top 4 vervolmaakten: Latham/Smart Audio, Servi-Q, PAI/Music2

Voor de Best Stand Award keken we onder meer naar de aankleding en inrichting, de voorzieningen in termen van productinformatie, de creatieve benadering, en interessante al dan niet promotionele acties voor bezoekers. 

BEST SOUND
SMART AUDIO & LATHAM (Focal & Naim)

Eervolle vermeldingen voor de stands die onze top 5 vervolmaakten: Music2, Joenit, Terrason en Fine Sounds.

Voor de Best Sound Award waren de toetsingscriteria onder andere de kwaliteit en de prestaties binnen de prijsklasse, de toepassing van accessoires, het gebruik van akoestische toepassingen en de juiste opstelling.

BEST EXPERIENCE
GP ACOUSTICS (KEF & Hegel) 

Eervolle vermeldingen: DALI Benelux, Network Media Systems, Sound United, Dynaudio en IDC Klaassen.

Waar we zoal op letten voor Best Experience? De eerste indruk van de ruimte en de beleving, hoe creatief is de invulling van de ruimte en is er gebruikgemaakt van meerdere demonstratiemogelijkheden, zijn er bijvoorbeeld audiovisuele hulpmiddelen ingezet, en hoe was de performance van de exposant.


EDITORS' CHOICE