NIEUWSCayin

Cayin CS-805A: 2 x 50 Watt single-ended klasse A buizenversterker

Sinan Kökbugur | 08 november 2021 | Fotografie Fabrikant | Cayin

De Chinese audiofabrikant Cayin heeft een krachtige single-ended geïntegreerde buizenversterker genaamd CS-805A op de markt gebracht. De nieuwe CS-805A werkt in klasse A en kan ook als eindversterker worden gebruikt. De koper kan kiezen uit een zilverkleurig of zwart front.

Cayin CS-805A: klasse A buizenversterker

Met de CS-805A introduceert de fabrikant Cayin een nieuwe buizenversterker die ondanks single-ended klasse A-werking een krachtige 2 x 50 Watt kan leveren. De CS-805A kan ook als pure eindversterker worden gebruikt. De preload en negatieve feedback kunnen handmatig worden aangepast. De CS-805 A wordt geleverd met drie cinch-ingangen op lijnniveau.

De buizenbezetting is als volgt: de klassieke productie triodes van het type WE6SN7 worden gebruikt voor de spanningsversterker fase van de geïntegreerde versterker, terwijl 300B types worden gebruikt als driver van de 805A eindbuizen. Naast luidsprekeraansluitingen voor vier Ojm en acht Ohm is er ook een hoofdtelefoonuitgang.

De instelling van de bias voor de 805-buizen en de 300B-buizen kan handmatig worden geregeld. De negatieve terugkoppeling kan door de gebruiker op  0 of -3 dB worden gezet. Bij 0 dB moet de versterker volgens Cayin een “open, vloeiend en gedetailleerd geluid” leveren, terwijl de CS-805A bij -3 dB bijzonder zacht, nauwkeurig en gecontroleerd zou moeten spelen. Een softstartcircuit, gemakkelijk toegankelijke hoogspanningszekeringen en een hoogspanningsvertraging zijn ontworpen om de gevoelige componenten te beschermen en een lange levensduur van de buizen te garanderen.

Volgens Cayin zijn louter topcomponenten gebruikt bij de bouw van de CS-805A, zoals een een klassieke volumeregeling van Alps, porseleinen buisvoeten, geselecteerde koolstoffilmweerstanden en condensatoren . Voorts zijn hoogwaardige uitgangstransformatoren met een grote bandbreedte geïnstalleerd. Een afstandsbediening is ook bij de levering inbegrepen.

Cayin geeft een frequentiebereik op van 20 Hz tot 35 kHz (op niveau -3 dB). De S/R-verhouding is 93 dB. De vervorming bedraagt 0,5 procent bij 1 Watt en 1 kHz uitgangssignaal. De afmetingen zijn 420 x 240 x 389 millimeter (B x H x D) en de CS-805A weegt 38 kilogram.

Cayin CS-805A: prijs en leveringsinformatie

De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt, maar – louter ter indicatie – op Duitstalige websites zagen wij een prijs van 6.400 euro genoteerd staan.


MERK

EDITORS' CHOICE