NIEUWSDenon

Denon S-serie: drietal nieuwe 8K AV-receivers

Het Japanse audiomerk Denon heeft drie nieuwe S-Serie AV Receivers (AVR's) gelanceerd, genaamd AVR-S760H, AVR-S660H en de AVC-S660H. Iedere nieuwe S-Serie AVR beschikt over drie 8K HDMI-ingangen en in totaal zes HDMI poorten. De AVR's zijn gebouwd met de nieuwste technologieën om een fijne surround sound ervaring te leveren voor films en muziek. De nieuwste surround sound AVR's bieden 8K-video, HEOS built-in multiroom streaming en spraakbesturing mogelijkheden. En ze zijn relatief betaalbaar.

“Met de nieuwe Denon S-Serie AVR's kunnen gebruikers vandaag de allerbeste 4K-thuisbioscoop bouwen en is hun AV-receiver ook voorbereid op 8K in de toekomst,” zegt Trip Randall, directeur van Denon. Overigens met de nadruk op “toekomst”. Bronmateriaal in 8K is nauwelijks voorhanden en het ziet er niet naar uit dat contentmakers binnenkort massaal 8K-bronmateriaal gaan leveren. Neemt niet weg dat de nieuwe AVR's van Denon ook direct bruikbare functies hebben.

“Deze AVR's bieden uitstekende functies om te voldoen aan veeleisende entertainment behoeften. Dit voor een betaalbare prijs, gericht op consumenten die upgraden van kleinere systemen of soundbars. Met zeven kanalen aan versterking biedt de AVR-S760H extra features, zoals Dolby Atmos- of DTS:X-mogelijkheden voor de meest realistische, meeslepende home cinema-ervaring,” voegt Randall er enthousiast aan toe.

Denon AVR-S660H / AVC-S660H: 5.2 kanaals AV oplossingen

De Denon AVR-S660H is een 5.2 kanaals AV-receiver en levert vijf kanalen van 75 Watt per kanaal versterking (8 Ohm, 20 Hz – 20 kHz, THD: 0,08%, twee kanalen aangedreven). Deze degelijke instap AVR biedt een levensechte surround sound-ervaring met Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio en lossless soundtrack-weergave.

De AVR-S660H beschikt over de nieuwste en geavanceerde HDMI-specificaties, zoals 8K/60Hz en 4K/120Hz pass-through mogelijkheden op de drie HDMI-ingangen tot 40Gbps, Dolby Vision, HDR10, HDR10+, Dynamic HDR en HLG, evenals 8K upscaling en HDCP 2.3 ondersteuning op alle HDMI-ingangen (6 in/1 uit). De AVR-S660H biedt ook HEOS Built-in multi-room muziekstreaming technologie, zodat gebruikers in elke kamer draadloos kunnen genieten van hun favoriete content. De AVC-S660H beschikt over dezelfde functies, maar is een pure AV-versterker zonder FM-tuner.

Denon AVR-S760H: 7.2 kanaals AVR: opwaarderen naar een 3D audio ervaring

De 7.2-kanaals Denon AVR-S760H is een home entertainment hub boordevol functies en levert superieure audio- en videoprestaties. De AVR-S760H beschikt over de nieuwste meeslepende 3D-surroundformaten, geavanceerde 4K- en 8K HDMI in- en uitgangen en HEOS Built-in multiroom muziekstreaming technologie.

Met zeven kanalen discrete versterking van 75 Watt per kanaal (8 Ohm, 20 Hz – 20 kHz, THD: 0,08%, twee kanalen aangedreven) levert de Denon AVR-S760H volgens de fabrikant een levensechte 3D-audio-ervaring, gebruikmakend van de nieuwste surround sound-indelingen, waaronder Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X® en DTS Virtual:X. Gebruikers kunnen een schitterend 5.1.2 Dolby Atmos surround sound-systeem samenstellen door hoogte- of inbouw-luidsprekers te installeren, of Dolby Atmos-hoogte-luidsprekers bovenop bijpassende vloerstaande luidsprekers of boekenplankluidsprekers. Gebruikers kunnen ook genieten van een multidimensionale luisterervaring dankzij DTS Virtual:X of Dolby Atmos Height Virtualization-technologieën zonder hoogte- of inbouw-luidsprekers, of zelfs zonder surround-luidsprekers. Dit creëert meeslepende 3D-audio en vereenvoudigt de installatie voor kamers waar het plaatsen van extra luidsprekers onpraktisch is.

Denon AVR-S660H, AVC-S660H en AVR-S760H: geavanceerde 8K HDMI-videosectie met eARC

Voor de best mogelijke beeldkwaliteit zijn de AVR-S660H, AVC-S660H en AVR-S760H uitgerust met een geavanceerde HDMI in- en uitgangen, waaronder drie 8K HDMI-ingangen die 8K/60Hz en 4K/120Hz video pass-through tot 40Gbps ondersteunen. De AVR's zijn eenvoudig aan te sluiten via eARC (Enhanced Audio Return Channel) om ongecomprimeerde en objectgebaseerde audio van de tv naar de AVR te brengen via een enkele HDMI-kabel. Alle HDMI-ingangen (6 in/1 uit) beschikken over 4:4:4 Pure Color-subsampling, HDR10, HDR10+, Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), Dynamic HDR en BT.2020 pass-through ondersteuning voor uitzonderlijke helderheid. Gebruikers kunnen ook genieten van 8K upscaling op alle ingangen en HDCP 2.3, de nieuwste kopieerbeveiligingsstandaard. Gamers hebben ook een groot aantal technologieën tot hun beschikking voor een vloeiende en snellere game-ervaring, waaronder: 4K/120Hz pass-through, Variable Refresh Rate (VRR), Quick Frame Transport (QFT) en Auto Low Latency Mode (ALLM).

AVR-S660H, AVC-S660H en AVR-S760H: hoge resolutie (multiroom) muziekstreaming

De Denon AVR-S660H, AVC-S660H en AVR-S760H zijn compatibel met Apple AirPlay 2 voor iPhone-gebruikers, terwijl de USB-poort op het voorpaneel handige audioweergave biedt van andere audioformaten met hoge resolutie (WAV, FLAC, ALAC en DSD 2.8/5.6 MHz-bestanden) van een verscheidenheid aan spelers. Draadloze connectiviteit met populaire streaming muziekdiensten zoals Spotify, Amazon Music HD, Tidal en meer zijn ook gemakkelijk toegankelijk via Bluetooth of HEOS Built-in technologie. Met HEOS Built-in kunnen beide AV-receivers overal in huis draadloos muziek streamen via compatibele HEOS Built-in producten zoals draadloze Denon Home 150/250/350/550 draadloze speakers. Luisteraars kunnen in elke kamer hetzelfde nummer afspelen of voor elke aangesloten kamer afzonderlijk via de HEOS-app.

AVR-S660H, AVC-S660H en AVR-S760H: audiofiel erfgoed en prestaties

De Denon AVR-S660H, AVC-S660H en AVR-S760H bieden volgens de fabrikant een hoge geluidskwaliteit, met hoge resolutie audiostreaming met ondersteuning voor FLAC-, ALAC- en WAV-bestanden, en DSD 2.8/5.6MHz. De nieuwste AVR's zijn uitgerust met een phono-ingang zodat vinylliefhebbers van hun collectie kunnen genieten. Met dubbele subwooferuitgangen kunnen luisteraars gemakkelijk meerdere subwoofers toevoegen voor een geoptimaliseerde lage frequentieverspreiding voor het luisteren naar films of muziek.

AVR-S660H, AVC-S660H en AVR-S760H: verbeterde nauwkeurigheid met Audyssey kamercorrectie

Alle nieuwe modellen maken gebruik van Audyssey MultEQ technologie voor eenvoudige, nauwkeurige luidsprekeropstelling en akoestische kalibratie van het systeem. De technologie detecteert de grootte, het type en de configuratie van de gebruikte luidsprekers en meet hun respons in maximaal zes luisterposities voor optimale prestaties. Met de AVR-S760H kunnen luisteraars de instellingen verder naar wens aanpassen via de geavanceerde Audyssey MultEQ Editor-app, die te koop is in de iOS- en Android-winkels.

AVR-S660H, AVC-S660H en AVR-S760H: extra functies en gebruiksgemak

Met een reeks nieuwe updates bieden alle AVR's nog een reeks andere voordelen. Met “Dialog Enhancer” kunnen gebruikers het dialoogniveau tijdens de weergave aanpassen, terwijl een nieuw toegevoegde HDMI-signaalinformatiefunctie gebruikers in staat stelt te bevestigen of 8K60- of 4K120-signalen of andere HDR-formaten door de AVR worden doorgegeven. Bovendien biedt de AVR-S760H een “Dual Speaker Presets”-functie, waarmee gebruikers twee verschillende luidsprekerconfiguraties en Audyssey-instellingen kunnen opslaan en daar onmiddellijk tussen kunnen schakelen. De nieuwe S-Serie AVR's werken ook met Amazon Alexa (in Nederland en België alleen in de Engelse taal), Google Assistant en Apple Siri voor spraakbediening van AVR-functies.

De nieuwe AVR's zijn eenvoudig in te stellen. Eenmaal aangesloten op een tv via HDMI, loopt de Denon Setup Assistant gebruikers vloeiend door het hele aansluit- en kalibratieproces. Een rij met kleurgecodeerde luidsprekeraansluitingen en handig gelabelde in- en uitgangen helpen nieuwe gebruikers bij het aansluiten van hun luidsprekers en apparaten. De nieuwe AVR's van de S-Serie zullen ook automatisch HDMI-ingangen hernoemen wanneer ze worden aangesloten, maar dit kan altijd handmatig worden gewijzigd indien nodig.

AVR-S660H, AVC-S660H en AVR-S760H: prijzen en leveringsinformatie

De Denon AVC-S660H, AVR-S660H en AVR-S760H zijn verkrijgbaar voor respectievelijk 529 euro, 549 euro en 619 euro bij de erkende Denon-dealers en op denon.com.

MERK

EDITORS' CHOICE