Pura Ammonite: audiofiel ontworpen netwerkswitch van Pura Power Supplies

In het huidige streaming tijdperk is een goed functionerend thuisnetwerk belangrijker dan ooit. Hoe hoogwaardiger een hifi-, headfi- of home cinema-systeem is, des te meer de kwaliteit van de dataoverdracht er toe doet. Daarom heeft Pura Power Supplies vanuit een audiofiele gedachte de Pura Ammonite netwerkswitch ontwikkeld. Deze unieke switch is onderdeel van een nieuwe serie schone stroomproducten onder de nieuwe merknaam Pura en is gebaseerd op een beproefde RFI/EMI reducerende ontwerpfilosofie. 

De Pura Power Supplies producten zijn samen met de producten van Purecable en Dion Audio te zien in kamer 19 van het Dutch Audio Event op 30 & 31 oktober aanstaande.

Pura Ammonite

De Pura Ammonite Dual Stack 100Mb/s netwerkswitch is voorzien van een uiterst nauwkeurig OCXO klokcircuit waarmee alle inkomende netwerkstreams opnieuw worden geklokt zodat jitter wordt voorkomen.

De switch is voorzien van een zelf ontwikkelde ultra-high PSRR dual lineair power supply waarmee de elektronische circuits en het klokcircuit separaat van elkaar worden gevoed. Naast de hoogwaardig voedingstechnologie is deze switch tevens voorzien van galvanische ontkoppelings- en ontstoringstechnologie naar de uitgaande netwerkpoorten waarmee nadelige effecten van EMI en RFI in de keten worden ge√ęlimineerd.

Net(werk)vervuiling

In een netwerk zijn verschillende netwerkcomponenten actief. Denk hierbij aan een reguliere Wi-Fi router, computers, een set-top box, netwerk opslagapparatuur, switches en bijvoorbeeld ook surveillance systemen. Deze componenten worden vaak geleverd met inferieur ontworpen netstroomadapters die netvervuiling veroorzaken. Deze netvervuiling veroorzaakt vaak weer ongewenste vervuiling op de datalijnen in het netwerk. Hoogwaardige AV-componenten ondervinden hiervan merkbaar performance problemen.

Kwaliteit boven kwantiteit

Waar veel moderne netwerkswitches kwantitatieve overdrachtsaspecten zoals een maximale snelheid en de hoogst mogelijke bandbreedte beloven, heeft Pura zich vooral geconcentreerd op de kwaliteit van de streams.

Dankzij de unieke Dual Stack bouwwijze, precisieklok en de zelf ontwikkelde ontstoringstechnologie wordt er een 50 tot 80 procent afname van ruis en vervorming gerealiseerd. Kritische muziekliefhebbers zullen met de Pura Ammonite netwerkswitch een merkbaar betere performance ervaren van beeld én geluid, aldus de fabrikant.

Over Pura Power Supplies

Pura Power Supplies is een nieuwe Nederlandse merknaam ontstaan door de samenwerking Miquel Blauw van Dion Audio en Koen Gelderman van Purecable; twee bekende namen in de Nederlandse hifi-wereld. Pura gebruikt enkel de meest hoogwaardige materialen, custom voor dit doel vervaardigde elektrotechnische componenten en mil-spec/medical-grade halfgeleiders. Alle Pura schone stroomproducten worden in eigen huis vervaardigd, zodat muziekliefhebbers altijd de best mogelijke performance zullen ervaren.

Kijk voor meer informatie op de website. De Pura Power Supplies producten zijn samen met de producten van Purecable en Dion Audio te zien in kamer 19 van het Dutch Audio Event op 30 & 31 oktober aanstaande.

MERK

EDITORS' CHOICE