NIEUWSRhapsody

Rhapsody shows in oktober en november: Estelon, Audio Research en meer

In de laatste dagen van oktober en gedurende meerdere weekenden in november staan er bij Rhapsody in Hilversum een aantal fraaie shows op de agenda. Op deze pagina vind je een overzicht van die shows, én aansluitend op die events ook de verslaggeving van de HIFI.NL-redacteur die we richting de mediastad zullen sturen.

29 & 30 oktober: Estelon Forza set

Estelon is een in Estland gevestigde luidsprekerfabrikant. De kasten kenmerken zich door de gebogen lijnen. Volgens Rhapsody staat het merk voor akoestische excellentie, ingenieuze techniek en een fraai design. Op vrijdag 29 oktober en zaterdag 30 oktober zal het team je verschillende modellen van Estelon laten horen, waaronder het vlaggenschip Forza.

"Estelon staat voor: akoestische excellentie, ingenieuze techniek en fraai design. Vele bezoekers van Rhapsody hebben dat zelf al ervaren. Nu weet Estelon zichzelf te overtreffen met de MKII versies. Complete redesigns gebaseerd op hun topmodel de Extreme maar teruggebracht naar betaalbaardere versies, de YB MKII en de XB MKII diamond. Naast deze modellen hebben we nu ook hun vlaggenschip de Forza in huis, want wij houden van topklasse speakers, zoals jullie weten..."

Set 1:

 • > Estelon Forza & ESTELON YB MKII
 • > NAIM Solstice draaitafel (PRIMEUR!)
 • > AUDIO RESEARCH Reference 6SE voortrap 
 • > AUDIO RESEARCH Reference 160M monoblokken
 • > NAGRA Tube DAC
 • > GRIMM MU1 streamer
 • > HIJIRI bekabeling
 • > Schnerzinger kabels en field elimination

Set 2:  

 • > ESTELON YB MKII
 • > AUDIO RESEARCH LS28SE 
 • > AUDIO RESEARCH Reference 80 
 • > de nieuwe THRAX draaitafel  
 • > Aurender N20
 • > MSB DAC

De oplettende lezer zag het al staan onder Set 1: de primeur met de Naim Solstice. Niet zomaar een draaitafel, maar de allereerste van fabrikant Naim Audio. Het volledige systeem wordt in een beperkte oplage gebouwd: ontworpen en getuned door Naim, wordt de Solstice Special Edition exclusief verpakt als een luxe collectie, gelimiteerd tot 500 sets. Daarvan zijn slechts twintig stuks bestemd voor de Benelux. En de éérste kun je dus bij Rhapsody aan het werk gaan horen. | Je leest er hier meer over.

Iedereen is weer welkom aan de Borneolaan 25 in Hilversum, maar omdat de ruimte beperkt is, moet een belangstellende zich van tevoren opgeven. Op deze wijze wordt gedrang voorkomen en weet de bezoeker zeker dat hij een goede (luister)plaats heeft. Check daarom website van Rhapsody. Daar is het hele programma te vinden met een overzicht van de tijdsloten en de mogelijkheid om je aan te melden.

29 & 30 oktober: Audio Research set

Audio Research is één van de oudste high-end merken en nog altijd vertegenwoordigen zij de top op gebied van buizen. Harry verkoopt het al 45 jaar onafgebroken.

"Met de nieuwe Reference-lijn oogsten deze Amerikanen wereldwijd meer dan lovende kritieken. High Definition is een kwalificatie die Audio Research absoluut toekomt en dat gaan we je laten horen. Dat doen we met de luidsprekers van Estelon; hun topmodel de Forza en de YB MKII. De mensen van Audio Research zijn ook aanwezig om jullie meer te vertellen. Wees erbij zouden we zeggen. Wel even reserveren."

6 november: Audio Research I/50 buizenversterker

Groot nieuws is dat Audio Research met een instaplijn komt en ze bij Rhapsody de primeur hebben! Ze gaan daarom hun nieuwe geïntegreerde versterker, de I/50 laten horen. "Met die betoverende Audio Research-sound en gebouwd door dezelfde mensen als de Reference-lijn. Puur, zuiver en met de focus op klankweergave."

Het modulaire ontwerp van de versterker betekent dat een phonotrap en een DAC kunnen worden toegevoegd (deze komen volgend jaar op de markt). Verkrijgbaar in zes kleuren en met een optionele buizenkooi. De I/50 is het eerste product dat compleet is gebouwd in hun fabriek in Minnesota. Zelfs de keramisch bovenplaat wordt in eigen huis gecoat. En, zoals bij alle Audio Research-producten, moet elke product de luistertest doorstaan van hun design engineer en aural evaluator Warren Gehl voordat die mogen worden uitgeleverd.

De set:

 • > AUDIO RESEARCH I/50 geïntegreerde buizenamp (PRIMEUR!)
 • > MARTEN Duo speakers
 • > EAT draaitafel
 • > Audio Analogue phono stage en DAC
 • > AURENDER N200 streamer

12 & 13 november: CH Precision 10 Series

Wanneer een bedrijf een nieuw product lanceert, popelen ze om te vertellen wat het allemaal doet. De ‘10-serie’ (de L10 Dual Monaural Twin-Chassis Line Preamplifier en M10 Twin-Chassis Power Amplifier) van CH Precision doet echter precies het tegenovergestelde. Wij denken dat ze daardoor een compleet nieuwe standaard zetten als het gaat om muziekweergave...

Bij de apparatuur van CH Precision gaat het namelijk niet om wat het do?et, maar juist om wat het nie?t doet! Ze limiteren de resolutie op laag niveau niet en comprimeren zelfs het meest buitensporige dynamische bereik niet. Ze laten de klankruimte onaangetast, polijsten geen harmoniee?n of klankkleuren en vlakken geen ritmes af. Ze voegen niets toe of leggen geen eigen karakter op aan de signaal- processen. In feite zijn ze onhoorbaar, hoe raar dat ook klinkt. Ze overstijgen de traditionele technologische beperkingen met het door geavanceerde softwarecontrole configureerbaar zijn van kritiek operationele parameters.

Deze versterkers klinken niet solid-state, ze klinken niet als buizen, ze klinken nergens naar - behalve de pure muziek die je ze voert. De 10 Serie, misschien wel de beste versterkers die je nooit in je systeem zult kunnen horen.... Kom kennismaken bij Rhapsody op vrijdag 12 en zaterdag 13 november! | www.rhapsody.nl


EDITORS' CHOICE