NIEUWSAudia Flight

YN Audio gaat de distributie van het Italiaanse Audia Flight verzorgen

Het Italiaanse audiobedrijf Audia Flight maakt al 25 jaar met grote passie bijzondere en hoogwaardige audioapparatuur. De producten van het bedrijf zijn veelal herkenbaar door de glimlachvormige displays op het front. Het Nederlandse YN Audio zal vanaf heden de distributie van Audia Flight op zich nemen.

Audia Flight: Italiaanse audiobedrijf

De creaties van Audia Flight zijn Italiaanse cultuurkunstwerken, kunst zoals ze de emoties van de muziek overbrengen en hun schoonheid als object. Muziek is de “ziel” van al hun producten. Hightech, cultuur en emotie smelten samen.

Audia Flight is opgericht in 1996 door de heren Massimiliano Marzi en Andrea Nardini. Alle Audia Flight-producten worden volledig met de hand gemaakt in de fabriek in de stad Civitavecchia, vlakbij de Middellandse Zee en iets meer dan 70 kilometer van Rome.

Beginnend met de fundamentele overtuiging dat een component het elektronische signaal niet mag veranderen, hebben Massimiliano en Andrea twee jaar (1994-1996) onderzoek en ontwikkeling besteed om met de verkregen inzichten de basis te vormen voor hun bedrijf en alle daaruit voortvloeiende componenten. Hun uitgebreide onderzoek wees uit dat de traditionele benadering van spanningsfeedback bij het ontwerpen van circuits, met zijn onvermogen om transiënten met hoge snelheid te verwerken en complexe belastingen de neiging hebben om het elektronische signaal te veranderen en zo onnauwkeurigheden te introduceren. Dus begonnen de heren naar eigen zeggen met een circuit te ontwerpen rond de mindere bekende huidige feedbackbenadering. Ze ontdekten al snel dat hun nieuwe benadering van het ontwerp van stroomterugkoppelingscircuits zowel hogere snelheden mogelijk zou maken en tevens betere belastingcontrole om aldus een nauwkeuriger signaal produceren. En zo konden Massimiliano en Andrea eindelijk hun doel bereiken: dat is dat een component het inkomende signaal niet verandert. Zo werd Audia Flight geboren.

In 1997 bracht Audia Flight de eerste versie van de Flight 100 eindversterker op de markt. Met zijn unieke koellichaam ontwerp en opmerkelijke prestaties werd de Flight 100 goed ontvangen door de audiofiele pers en consumenten. Kort daarna introduceerde Audia Flight de Flight Pre- en Flight 50 eindversterker. De Flight Pre trok vooral de aandacht met zijn verfijnde kastontwerp met meerdere secties. De Flight Pre had ook een ander Audia Flight-kenmerk: een volumeverzwakker met constante impedantie voor nauwkeurige frequentie onafhankelijke volumeregeling.

In 2001 werd de eerste geïntegreerde versterker van Audia Flight geïntroduceerd met de toepasselijke naam Flight One. De Flight One bevatte veel van de ontwerpen te vinden in de Flight Pre-, Flight 50- en Flight 100-versterkers. De markt voor consumentenelektronica was in die tijd aan het bewegen in de richting van 5.1 meerkanaals thuisbioscopen en audio en de Flight One had een ingang die speciaal voor meerkanaals processors evenals een ideale partner voor driekanaalsversterkers de Flight 3.100.

Naar eigen zeggen was de missie van Audia Flight vanaf het eerste product heel duidelijk: een synergie van verfijnd, origineel circuitontwerp en Italiaanse stijl. “Onze creaties zijn, zou je kunnen zeggen, een samenvatting van de Italiaanse cultuur: kunst en handwerk. Kunst als de manier waarop het emoties overbrengt en handwerk zoals het vermogen om mooie objecten te maken. Het geluid, de “ziel” van onze producten, is dus een spiegel van onze cultuur, niet alleen met zijn hightech onderzoek, maar ook van onze cultuur en ons leven in Italië,” aldus de verklaring van Audia Flight.

Vandaag is het resultaat van deze Italiaanse synergie een familie van Audia Flight-producten die uit verschillende productlijnen bestaat: allereerst de beproefde Classic-serie, vervolgens de Three S-serie, daarna de nieuwe hoogwaardige FLS-serie en aan de top de vlaggenschepen van de Strumento-serie. “Terwijl de som van al onze ervaring bij Audia Flight wordt gebruikt in elk product dat we maken, vertegenwoordigt ons vlaggenschip Strumento vele jaren van onderzoek en ontwikkeling leidend tot een geperfectioneerd circuitontwerp en een geperfectioneerd casework-ontwerp,” zo verklaren de trotse ontwerpers.

Meer weten? Bekijk dan de website van Audia Flight of de website van YN Audio.


MERK

EDITORS' CHOICE