NIEUWSCayin

Cayin CS-6PH: phono-versterker met buizen voor mc- en mm-elementen

Sinan Kökbugur | 16 september 2021 | Fotografie Fabrikant | Cayin | Importeur: Sensus Audio

Het Chinese audiobedrijf Cayin heeft een phono-versterker genaamd CS-6PH aangekondigd. De nieuwe CS-6PH is een ambitieuze phono-versterker die zowel signaal van mc-elementen als mm-elementen kan versterken. De signaalschakelingen zijn voorzien van buizen en de CS-6PH is verregaand instelbaar.

Cayin CS-6PH: instelbare phono-versterker met buizen

De CS-6PH is volgens opgave van fabrikant Cayin met de hand gemaakt en is flexibel in gebruik. De nieuwe phono-versterker heeft twee ingangen, de ene voor een mc-element en de ander voor een mm-element. Beide ingangen kunnen tegelijkertijd worden aangesloten en de gebruiker kan met een knop op de voorzijde de gewenste ingang kiezen. Dat is handig voor een meerarmige draaitafel of aansluiting van twee draaitafels. Muzieksignaal komt naar buiten via een cinch-uitgang en een XLR-uitgang.

Twee buizen type 6922 van Electro Harmonix zijn verantwoordelijk voor het versterken van de mc-signalen en twee ECC83's van JJ Electronics nemen mm-signaal voor hun rekening. De eindtrap is voorzien van twee 12AT7’s en twee stuks RCA 22DE4 worden gebruikt voor het gelijkrichten van de spanning.

Naast de ingangskeuzeschakelaar beschikt het voorpaneel van de Cayin CS-6PH ook over een vijftraps impedantieaanpassing voor mc-elementen (47, 100, 200, 470 en 1.000 Ohm), een meertraps versterking aanpassing (40, 57, 61 en 65 dB) en de mogelijkheid om de ingangscapaciteit voor mm-elementen in te stellen op 47 of 100 pF. Er is ook een hoogdoorlaatfilter dat lage rumble-frequenties filtert.

Om de levensduur van buizen en andere onderdelen te verlengen heeft de CS-6PH een softstart procedure van zestig seconden meegekregen. De gebruiker hoeft zich niet te vervelen en kan intussen een plaat op zijn draaitafel leggen.

Cayin CS-6PH: prijs en leveringsinformatie

De Cayin CS-6PH is vanaf oktober verkrijgbaar voor een prijs van 2.498 euro. De koper heeft de keuze tussen een zwart of zilverkleurig frontpaneel.

 


MERK

EDITORS' CHOICE