NIEUWSTriangle

Triangle lanceert subwoofers Thetis 300 en 340

De Franse luidsprekerbouwer Triangle heeft een tweetal nieuwe actieve subwoofers gelanceerd. De nieuwe Thetis 300 en 340 zijn een aanvulling van de bestaande Thetis-productlijn. Beide subwoofers hebben een naar beneden gerichte driver en zijn daarom makkelijk te plaatsen. De conus van de drivers is gemaakt van een combinatie van koolstof en cellulose.

Triangle Thetis 300 en 340: actieve subwoofers

De Franse luidsprekerfabrikant Triangle heeft zijn productlijn van Thetis-subwoofers aangevuld met twee nieuwe modellen: de Thetis 340 en de Thetis 300. De compacte subwoofers zijn veelzijdig inzetbaar en kunnen worden gebruikt als onderdeel van een thuisbioscoopsysteem of als aanvulling op een stereosysteem. Ze zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen, t.w. zwart essenhout, hoogglans zwart en hoogglans wit.

Met hun design gekenmerkt door elegante eenvoud passen ze volgens de fabrikant in alle soorten interieurs. De drivers van 25 centimeter (Thetis 340) en 20 centimeter (Thetis 300) zijn naar beneden gericht. Aan de onderkant bevindt zich ook een laminaire basreflexpoort. Een laminaire opening zorgt volgens de fabrikant voor een significante vermindering van het stromingsgeluid in vergelijking met klassieke buisvormige poorten.

De drivers maken gebruik van composietmembranen gemaakt van cellulose en koolstof, die zorgen voor een hoge mate van stijfheid. In combinatie met oversized magneten en spoelen en gecontroleerde ophangingen hebben de luidsprekers een uitstekende veerkracht en reproduceren ze probleemloos alle soorten dynamiek.

Uitgerust met de nieuwste generatie klasse D-versterkers, hebben de Thetis 340 en 300 een vermogen van 250 Watt / 150 Watt RMS of 400 Watt / 250 Watt piekvermogen. Dankzij de steile helling van het crossover-netwerk is het aanpassen van de Thétis-subwoofers aan de hoofdluidsprekers kinderspel. Het ontwerp van de kasten is het resultaat van een grondige trillingsstudie die de Thetis 340 en 300 een opmerkelijk geluid geeft.

De Thetis subwoofers hebben verschillende soorten zodat ze op alle soorten versterkers aangesloten kunnen worden. De gebruiker kan kiezen uit een cinch-ingang om een AV-receiver op aan te sluiten zodat de AV-receiver voor het overige alle instellingen kan overnemen. Er zijn ook standaard cinch-ingangen voor hifisystemen en high-level ingangen voor versterkers zonder een geschikte cinch-uitgang. Uiteraard kunnen volume, fase en cross-overfrequentie handmatig worden aangepast.

De subwoofers van Thetis hebben een afstandsbediening voor volume en stand-by. Een LED-display aan de voorzijde geeft informatie over de geluidsinstellingen. Om energie te besparen wordt na twintig minuten stilte een automatische standby-modus geactiveerd. Zodra een nieuw signaal wordt ontvangen, wordt de subwoofer automatisch weer aangezet.

Triangle Thetis 300 en Thetis 340: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit de uitvoeringen zwart essenhout, hoogglans zwart en hoogglans wit. De Thetis 300 kost 600 euro en de Thetis 340 gaat voor 750 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE