Harman Kardon Radiance 2400: naaldvormige actieve draadloze luidsprekers

Audiomerk Harman Kardon heeft vandaag het nieuwe Radiance 2400 draadloze home audio-systeem gepresenteerd. Radiance 2400 is een compleet systeem bestaande uit twee ultraslanke staande luidsprekers, een krachtige subwoofer en een digitale hub. Het nieuwe systeem is volgens de makers een mix van elegant, minimalistisch design, hoogwaardige materialen en verbluffende audio. Het systeem werd bekroond met de Best of Innovation award tijdens CES 2021 in de categorie High-Performance Home Audio or Video. De levering zal in de loop van deze maand beginnen.

Harman Kardon Radiance 2400

De Harman Kardon Radiance 2400 is het eerste consumentenproduct dat is uitgerust met Harman's gepatenteerde Constant Beamwidth Technology. Deze technologie, ontwikkeld voor producten voor professionele oplossingen, laat iedere luisteraar in de ruimte genieten van dezelfde indrukwekkende geluidservaring via nauwkeurig afgestemde beamformingcomponenten. De technologie van Harman verenigt 24 nauwkeurig gekalibreerde 1,25-inch transducers in elk van de Radiance-luidsprekers om van hoek tot hoek dezelfde geluidsdekking te bieden.

De gedetailleerde soundscape van het Radiance 2400 systeem wordt geëvenaard door het opvallende ontwerp van de draadloze staande luidsprekers. De slanke zuilen bereiken een hoogte van 1,8 m,eter terwijl ze slechts 51 millimeter breed en 58 millimeter diep zijn. Het onderste gedeelte loopt taps toe naar de champagneglasvormige voet, waarin de draadloze componenten en digitale versterkers voor het systeem zijn ondergebracht.

De luidsprekers zijn tevens uitgerust met de Digital Loop Amplifier-technologie van Harman Kardon die naar eigen zeggen natuurlijke fouten en vervormingsafwijkingen corrigeert die optreden bij digitale versterking. Deze innovatieve technologie herstelt zo de originele audiokwaliteit. “Leun achterover, ontspan en ervaar elke noot zoals de artiest het bedoeld heeft,” aldus de persverklaring van Harman Kardon.

Ondertussen zorgt de draadloze 10 inch 200 Watt subwoofer voor de basprestaties, levert sensationeel vermogen en geeft de Radiance-stereoluidsprekers de vrijheid om midden- en hoge tonen te produceren.

Harman Kardon Radiance kan volledig worden aangesloten op een aanwezige AV-installatie, zodat de home-audio ervaring optimaal benut wordt, of het nu gaat om muziek of om de nieuwste kaskraker. De compacte digitale hub kan worden aangesloten op tv, gameconsoles en andere AV-apparaten en wifi biedt eenvoudig toegang tot het streamen van HD-muziek via Chromecast built-in of Apple AirPlay. Geen draden, geen massieve luidsprekers, alleen maar de prachtige muziek, zo beloven de ontwerpers van de Radiance 2400. Bovendien, dankzij Chromecast built-in of AirPlay kan de gebruiker ook genieten van een multiroom opstelling in het hele huis, waarbij het Radiance 2400 systeem kan worden gecombineerd met andere compatibele draadloze multiroom luidsprekers, waaronder de Harman Kardon Citation Series.

Maak gebruik van moeiteloze bediening via het multifunctionele LCD-touchscreen of de meegeleverde draadloze Bluetooth-afstandsbediening. Ook de set-up is een eitje zonder ingewikkelde installatie: de draadloze verbinding tussen de digitale hub, luidsprekers en subwoofer is vanuit de doos direct klaar voor gebruik.

“De Radiance 2400 is een uniek product en na vele jaren van ontwikkeling zijn we ontzettend blij dat we dit baanbrekende home audio-systeem nu met de wereld kunnen delen,” aldus Dave Rogers, President van de Harman Lifestyle Division. “Met deze mijlpaal voor ons Harman Kardon-merk zien we hoe Harman Professional-technologieën overgebracht kunnen worden naar een consumentenaudioproduct. Dit toont de schat aan kennis waarover de Harman productontwerpers beschikken. Centraal in al onze producten staat de gebruikerservaring en wij zijn van mening dat het alleen de moeite waard is om nieuwe technologieën te introduceren als daar een concreet voordeel voor de eindgebruiker tegenover staat. Door onze Constant Beamwidth Technology te implementeren in de Harman Kardon Radiance, hebben we een flexibel, multifunctioneel audiosysteem voor thuisgebruik gecreëerd met een verbluffend design.”

Harman Kardon Radiance 2400: prijs en leveringsinformatie

De Harman Kardon Radiance is beschikbaar vanaf september 2021 via harmankardon.nl en geselecteerde dealers voor een prijs van 3.999 euro.


EDITORS' CHOICE