NIEUWSGold Note

Gold Note lanceert vloerstaande A6 Evo II en monitormodel A3 Evo II

De Italiaanse audiofabrikant Gold Note heeft twee nieuwe modellen luidsprekers gelanceerd. De A6 Evo II is een vloerstaander en de A3 Evo II is een monitormodel. Naar eigen zeggen zijn beide modellen gemaakt om eventueel ook in een kleine ruimte te staan. De koper kan kiezen uit verschillende afwerkingen. 

Gold Note Evo II

De A3 Evo II- en A6 Evo II van het in Italië gevestigde Gold Note zijn de nieuwste modellen van de Italiaanse fabrikant en vullen het portfolio van luidsprekers aan de onderkant aan. Beide luidsprekers zijn volgens de ontwerpers geschikt voor kamers waar de ruimte schaars is, aangezien zelfs de 1.080 millimeter hoge vloerstaande A6 Evo II een slank kamervriendelijk ontwerp heeft van slechts 230 millimeter breed en 285 millimeter diep.

Gold Note A6 Evo II: drieweg vloerstaander

De ruitvormige body van de Gold Note A6 Evo II is niet alleen in het oog springend, maar helpt volgens de bouwers ook om resonantiefeedback onder controle te houden. Bovendien is de kast voorzien van aluminium inlegstukken die de ultrastijve structuur in staat stellen om de vermogensregeling te verbeteren en een grotere dynamische respons te bieden, aldus de verklaring van Gold Note.

De één inch Audax zijden dome-tweeter is speciaal afgestemd op het karakter van de luidspreker. Met zijn stijve aluminium flens zou hij ultrazuivere en krachtige hoge frequenties weergeven.

Een paar nieuwe vijf inch mid-bass drivers met een speciale papieren conus van de Noorse driverbouwer Seas beschikken over enorme magneten om het vermogen te regelen en zouden een uitgebreide basrespons en uitzonderlijk snelle transiënten garanderen, terwijl de volledige natuurlijke muziekweergave behouden blijft.

Ten slotte zit een zes inch subwoofer van Seas met een conus gemaakt van geweven polypropyleen in een op maat gemaakt spuitgegoten metalen chassis. Bovendien is de subwoofer in een aparte afgesloten kamer geplaatst. De naar beneden gerichte driver is gekoppeld aan een geavanceerde kaststandaard om de beste stroomuitbreiding en gemakkelijke positionering in de ruimte te garanderen. De basreflexpoort bevindt zich aan de onderkant.

Al met al resulteert het ontwerp in een opgegeven frequentierespons van 40 Hz tot 20 kHz (± 3 dB) en 88dB SPL gevoeligheid (2,83 Volt/1 meter). De Gold Note A6 EVOII heeft een nominale impedantie van vier Ohm. De cross-overfrequenties liggen op 60 Hz en 2.000 Hz @ 12 dB/okt. De crossover-componenten worden exclusief gemaakt door Mundorf en Clarity. Volgens Gold Note zijn geen compromissen gesloten op het ontwerp en is alleen voor onderdelen van topkwaliteit is gekozen.

Gold Note A3 Evo II: tweeweg monitorluidspreker

Wie zoekt naar een tweeweg basreflex monitorluidspreker die de ontwerpkeuzes van de A6 Evo II deelt, vindt in de A3 Evo II misschien wel precies het juiste model.

De één inch Audax zijden dome-tweeter verschijnt opnieuw, deze keer gecombineerd met een zes inch Seas geweven polypropyleen mid-bass driver die overgaat op 2.300 Hz bij 12dB/okt. Samen zouden de drivers goed zijn voor een frequentiebereik van 45 Hz tot 20kHz (± 3 dB frequentierespons en 87dB SPL, 2,83 Volt/1 meter) gevoeligheid samen met een nominale impedantie van zes Ohm. De A3 Evo II wordt aangeboden met een optionele standaard gemaakt van zwart gelakt HDF.

Gold Note A6 Evo II en A3 Evo II

De Gold Note A3 Evo II en A6 Evo II verschijnen in de uitvoeringen glanzend zwart met zijpanelen van mat walnoot. Een hoogglans walnootafwerking is iets duurder. De fabrikant heeft de volgende prijzen op zijn website genoteerd,

A3 Evo II mat walnoot: 3.990 euro per paar
A3 Evo II glanzed walnoot: 4.600 euro per paar
A3 Evo statief: 990 euro per paar
 
A6 Evo II mat walnoot: 6.990 euro per paar
A6 Evo II glanzend walnoot: 7.500 euro per paar

MERK

EDITORS' CHOICE