NIEUWSBurmester

Burmester BC150: hoogwaardige vloerstaande luidspreker

Het Duitse audiobedrijf Burmester heeft de vloerstaande luidspreker BC150 aangekondigd. De BC150 weegt bijna 200 kilogram per stuk en heeft techniek van het vlaggenschip BC350 aan boord. In november van dit jaar zouden de eerste leveringen moeten gaan plaatsvinden. 

Burmester BC150

Het nieuwe luidsprekermodel BC150 van het in Duitsland gevestigde Burmester maakt de sprongen in innovatie in geluidskwaliteit, technologie en design uit de Signature Line mogelijk voor andere productlijnen. Hiervoor zijn elementen van de BC350-luidsprekers uit de Signature Line overgenomen en vertaald naar het compactere ontwerp van de BC150, aldus Burmester.

De BC150 heeft een belastbaarheid van maximaal 400 Watt en een gewicht van bijna 200 kilogram. De hoogweergave komt voor rekening van twee Air Motion Transformers (AMT), één aan de voorkant en één aan de achterkant. De AMT aan de voorzijde is afgeleid van de AMT in het topmodel BC350 en op maat gemaakt voor gebruik in de BC150. De tweede AMT, die zich aan de achterkant van de behuizing bevindt, is bedoeld om meer ruimtelijke diepte te geven aan het podium en om het optimale luistergebied (of “sweet spot”) te kunnen vergroten.

In de middentoner van de BC150 wordt een nieuwe, ovale spreekspoel gebruikt, die bedoeld is om de stijfheid van het lichtgewicht membraan aanzienlijk te vergroten. Dit zou moeten resulteren in een uiterst gedetailleerde en tegelijkertijd geluidsneutrale muziekweergave. Door de zeer krachtige magneet en de daarbij behorende uitstekende massa-aandrijfverhouding moet het geluid van de BC150 ook een indrukwekkend hoge mate van plasticiteit en resolutie bereiken.

De grote aan de zijkant geplaatste woofer met een diameter van 32 centimeter zorgt voor een krachtige, diepe en tegelijkertijd heldere bas. Het membraan kan een lange slag maken en moet in combinatie met de krachtige aandrijving zorgen voor een krachtige en impulsieve basweergave en is voorzien van voldoende reserves. De laagste frequenties worden weergegeven via de voor stroming geoptimaliseerde basreflexbuis van koolstofvezel.

De dubbele luidsprekeraansluitingen kunnen de dikste kabels aan en worden geleverd met solide, vergulde verbindingsbruggen van zeer zuiver, zuurstofvrij koper voor een vrijwel verliesvrije verbinding.

Decoratieve elementen van het luidsprekermodel zijn uitwisselbaar en kleuren en materialen kunnen worden aangepast aan speciale verzoeken en speciale kamerontwerpen. De implementatie is direct op de installatieplaats mogelijk.

Burmester betrekt 95 procent van de materialen voor zijn componenten en luidsprekers van lokale fabrikanten en fabrikanten. Het ontwerp en de fabricage van alle elementen die in de BC150 zijn ingebouwd, worden met de hand uitgevoerd door Burmester-medewerkers.

Type: drieweg basreflexBurmester BC150: technische specificaties

  • Gewicht: 195 kilogram per stuk
  • Afmetingen (B x H x D): 309 x 1433 x 601 millimeter
  • Nominale belasting (DIN EN 60268-5): 400 Watt
  • Gevoeligheid (2,83 Volt / 1 meter): 88,5 dB
  • Nominale impedantie: drie Ohm
  • Frequentiebereik (+/- 3dB): 34 Hz tot 20kHz
  • Tweeter: Air Motion Transformer
  • Middentoner: dynamisch, 18 centimeter
  • Woofer: 32 centimeter
  • Cross-over frequenties: 155 Hz / 1.800 Hz

 

Burmester BC 150: prijs en leveringsinformatie

De eerste Burmester BC150 zou vanaf november 2021 beschikbaar moeten zijn. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen maar – louter ter indicatie – op diverse websites zagen wij een prijs van 98.000 euro per paar genoteerd staan.


EDITORS' CHOICE