NIEUWSRhapsody

CH Precision show bij Rhapsody: Blue Note & Impulse vinyl

Redactie Hifi.nl | 16 augustus 2021 | CH Precision

Op zaterdag 28 augustus en op zaterdag 4 september kun je terecht bij Rhapsody voor een show rond CH Precision, met een uitgebreide set van het Zwitserse merk die aangewend zal worden om de Marten Coltrane 3 Statement Edition luidsprekers aan te sturen. 

CH Precision bij Rhapsody

"Elk ontwerp van het Zwitserse CH Precision heeft als doel een zo direct mogelijk signaal-traject", zegt Harry van Dalen. "Als concept is dit gemakkelijk bedacht maar om het te realiseren moet je wel alle conventionele benaderingen laten vallen. En steeds weer beginnen met een blanco tekenvel zonder voorin-genomen standpunten. Dan doe je ontdekkingen. Juist door deze aanpak blijkt de vernieuwingsdrang en spitsvondigheid van CH Precision en weten zij de high-end fijnproevers voor zich te winnen. Ik kan je zeggen dat wij als buizenliefhebbers in eerste instantie sceptisch waren, maar uiteindelijk zijn gevallen voor deze Zwitserse solid state-producten. Florian Cozzy de eigenaar en ontwerper mag trots zijn, want wereldwijd worden zijn ontwerpen bejubeld."

"Met de P1 Dual Monaural Phono Stage maakten we kennis met CH Precision. We sloten deze aan met de X1 External Power Supply… tja… het gebeurt niet vaak… maar we vielen even helemaal stil. Wat een natuurlijke en exceptionele tonale balans. We wilden meer en vroegen of ze hun versterkers bij ons neer wilden zetten. Het duurde niet lang voordat L1 Dual Monaural Line-Stage en de A1.5 Two-channel Power Amplifier bij ons stonden. En weer rolden we bijna van onze stoel door die heerlijke klank met zijden glans. De beheersing van het spectrum waardoor een superieur 3D geluidsbeeld ontstaat met een heldere plaatsing van de instrumenten. Je snapt, we konden niet anders en zijn nu de exclusieve dealer voor Nederland. Eindelijk hebben we naast onze top-buizenversterkers van Trafomatic, Audio Research en Alieno, er een echte high-end transistorversterker bij. YEAH!!"

"Natuurlijk geven we meteen een aantal shows. We gaan zowel hun 1-series en later dit jaar de ultieme 10-series laten horen. We geven nu twee shows waarvan de eerste een vinyl-special is. We draaien dan uitsluitend analoog. Met het mooiste dat we op draaitafelgebied kennen: de Helix One van Döhmann. Wij spelen alleen vinyl-albums en heruitgaven van twee roemrijke jazz-labels: Blue Note en Impulse!. Vooral opnames uit de jaren 50 en 60 krijgen speciale aandacht. Dus een must voor elke jazzliefhebber. Dus schrijf je snel in!"

‚ÄĘ CH Precision L1 voortrap i.c.m. X1 voeding
‚ÄĘ CH Precision A1.5 eindtrap
‚ÄĘ CH Precision P1 phono stage i.c.m. X1 voeding
‚ÄĘ CH Precision C1 DAC (bij de tweede show)
‚ÄĘ D√∂hmann Helix One draaitafel
‚ÄĘ Schnerzinger kabels en field elimination
‚ÄĘ Marten Coltrane 3 Statement Edition luidspreker

Voor de tweede show op 4 september schakelen we de DAC van CH Precision bij.

Aanmelden kan op de website van Rhapsody via deze link.

MERK

EDITORS' CHOICE