NIEUWSDavone

Davone introduceert versterkermodule met DSP

Rob Nijman | 16 augustus 2021 | Davone

Luidsprekermerk Davone introduceert met trots een eigen versterkermodule. De WiSA-compatibele, draadloze module met DSP is direct beschikbaar voor de Davone Studio, Twist en Solo-modellen. 

"Als luidsprekerontwikkelaars is het toevoegen van een DSP aan onze luidspreker als een droom die uitkomt", zegt Paul Schenkel, oprichter van het in Denemarken gevestigde merk. "Geen cross-over onderdelen tussen de versterker en luidspreker units, onafhankelijke controle van amplitude en fase, meer accurate filtering, verschillende geluidsmodi om aan te passen aan persoonlijke voorkeuren... een lange lijst van voordelen. De verbetering van de geluidskwaliteit is gemakkelijk te horen; minder korrel, meer geruisloosheid, meer dynamiek."

"Om het signaal in de DSP te krijgen hebben we gekozen voor WiSA draadloze transmissie. WiSA heeft zichzelf bewezen om zijn hoge geluidskwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid en zeker nu er meer zenders op de markt komen is het een flexibele en toekomstbestendige oplossing. En omdat het een open standaard is, iets wat wij van harte ondersteunen in een tijd waarin audio complexer dan ooit is geworden voor de consument om te begrijpen. De keuze voor WiSA voor onze draadlozeverbinding was voor ons dan ook vanzelfsprekend. De uitstekende ondersteuning door de WiSA organisatie mag daarbij worden opgemerkt."

Voor de eindversterkertrap is gekozen voor ICEpower. "Hun versterkers hebben zich de afgelopen jaren getoond als zeer goed klinkende en relatief koel lopende, compacte en betrouwbare versterkers. Het 4x 100W kwaliteitsvermogen dat beschikbaar is in een paar luidsprekers levert een solide, dynamisch en transparant geluid."

Davone versterkermodule: belangrijkste kenmerken

- WirSA draadloze connectiviteit tot Dolby Atmos
- Afhankelijk van de gekozen zender; Chromecast, Spotify, AirPlay 2, Bluetooth, DLNA ingebouwd, ruimtecorrectie, multiroom en meer
- 4 geluidsmodi
- ADAU 1452 DSP met vier kernen
- AKM 4490 Velvet sound DAC
- Ontworpen en geassembleerd in eigen huis door Davone

"Als natuurkundestudent bouwde ik mijn eerste versterker. Geïnspireerd door de elektronica-expert in het lab werden alle component pootjes en signaalbanen zo kort mogelijk gesneden als solderen zou toelaten om optimale signaalintegriteit te verkrijgen. Een vroege ervaring die van pas kwam bij het hoogfrequent digitale ontwerp van onze versterkermodule. Het afstoffen van de boeken over die fascinerende wereld van elektromagnetisme was stap één, drie jaar geleden toen we met het ontwerp begonnen. Terug in contact met de oude natuurkundige wortels was zeker een van de drijfveren achter dit complexe project."

"Het ontwikkelen van luidsprekers is deels een exacte wetenschap, maar deels ook gebaseerd op minder exact luisteren en smaak. Het ontwikkelen van de module was voor een zeer groot deel zeer zwart-wit. Het schrijven en bug-fixen van de microcontroller firmware, het programmeren van de DSP, het PCB-layouten, allemaal gedaan door Debby (van Hal, red.), het zijn zeer meedogenloze taken. We geven allebei toe dat we blij zijn dat het werk gedaan is, maar dat we nog blijer zijn dat het resultaat zo goed is geworden."


We gaan om korte termijn met de Davone Twist, de hierboven afgebeelde speaker aan de slag om te module zelf eens aan de tand te voelen. Wordt vervolgd! De module van Davone is daarnaast verkrijgbaar voor de Studio en Solo modellen. Kijk voor meer informatie op de website: davoneaudio.com.

MERK

EDITORS' CHOICE