De GroundAray van The Chord Company verwijdert ruis op elk type aansluiting

De Britse kabelfabrikant The Chord Company heeft de productfamilie van GroundAray’s aangekondigd. De gebruiker kan een GroundAray in een ongebruikte aansluiting steken en dit zou een positief effect voor de geluidskwaliteit moeten opleveren. Voor zo ongeveer elk type aansluiting is een GroundAray beschikbaar.

The Chord Company GroundAray

Het in Groot-Brittannië gevestigde The Chord Company heeft vier jaar besteed aan de ontwikkeling van de GroundAray, Chord’s nieuwe ruisonderdrukkingstechniek die nu verkrijgbaar is voor alle beeld- en geluidsapparatuur.

De GroundAray van Chord is een geavanceerd product dat ongewenste hoogfrequente ruis uit apparatuur haalt via de ongebruikte aansluitingen op geluidsapparatuur. Deze route is ideaal vanwege de lage impedantie van de aansluitingen en geeft naar eigen zeggen direct een positief effect op de geluidskwaliteit.

De GroundAray is cilindrisch vormgegeven en gemaakt van nauwkeurig CNC-bewerkt aluminium. Het aluminium is dikwandig waardoor er geen externe hoogfrequente (HF) ruis kan binnendringen. De GroundAray is verkrijgbaar in zes verschillende types, inclusief USB A, RCA en XLR voor diverse digitale en analoge geluidsapparatuur. GroundAray profiteert van vijf verschillende HF ruisonderdrukkingsystemen die elk hun eigen bereik voor hun rekening nemen en ieder gelijktijdig naast elkaar werken om deze ongewenste HF ruis om te zetten in warmte.

De geavanceerde technologieën leveren een extreem lage impedantie en hoog breedbandige en dus laagdrempelige route voor ruis om te passeren waardoor het feitelijk uit de apparatuur wordt getrokken. Elke GroundAray cilinder is gevuld met materiaal dat ruis elimineert en akoestische vibratie absorbeert.

De meest effectieve manier om te profiteren van de effecten van GroundAray is door ze te gebruiken door het gehele systeem. De gebruiker kan per hificomponent een enkele of meerdere GroundAray cilinders gebruiken. Meer GroundAray’s verlagen de HF ruis nog sterker. Ze kunnen gebruikt worden op DA-converters, netwerkspelers en andere componenten en de GroundAray werkt ook perfect op ongebruikte digitale ingangen van projectoren of schermen.

Volgens Sales Director Doug Maxwell is het “Geweldig om te zien dat dit ruisreducerende product na vier jaar ontwikkeling in productie is gegaan. Dit project was voor ons als bedrijf fascinerend en geeft ons de mogelijkheid om de geluidskwaliteit in de systemen van muziekliefhebbers nog verder te verbeteren. Deze technologie is een logische stap in navolging van onze TunedAray en SuperAray technologie in onze kabels. Je kunt met GroundARAY direct profiteren met de apparatuur die je al in bezit hebt en brengt duidelijke verbetering bij een breed scala aan apparatuur.”

The Chord Company GroundAray: ontwikkeling

Al jaren probeert The Chord Company in eigen beheer technologieën te ontwikkelen om laagfrquente (LF) en in het bijzonder HF ruis te reduceren. Veel voordeel kan er behaald worden door te kiezen voor de juiste afscherming zoals door Chord al jaren wordt gebruikt in de huidige reeks kabels.

In 2012 introduceerde The Chord Company een oplossing om HF ruis te reduceren in de apparatuur zelf. Het zelfontwikkelde TunedAray mechanical tuning systeem. We ontwikkelden verbeteringen en meer geavanceerde variaties zoals SuperAray. De Aray ontwerpen waren echter altijd specifiek voor een bepaalde kabel ontwikkeld.

In 2017 startte The Chord Company met een prototype van de volgende generatie Aray. Een versie die beter in staat was een breder frequentiebereik met hogere efficiëntie aan te pakken. Deze Aray versie was ontworpen vanaf de start, zonder de beperkingen van het initiële kabelontwerp.

De volgende generatie van Aray was ontworpen om te functioneren zonder afhankelijk te zijn van een kabelontwerp, maar juist samen te werken om gezamenlijk HF ruis te reduceren van het aardesignaal. Deze nieuwe productfamilie is geïntroduceerd als GroundAray om samen te werken met diverse types van A/V apparatuur en aansluitingen zoals cinch, DIN, BNC, RJ45, USB Type-A en XLR Male en Female.

The Chord Company GroundAray: prijs en leveringsinformatie

De Ground Aray kost 660 euro per stuk en is leverbaar vanaf het einde van deze maand.


EDITORS' CHOICE