NIEUWS

Jack Daniel's X Wrensilva: hificonsole gemaakt van whiskyvaten

Whiskystoker Jack Daniel's, bekend van zijn Tennessee-whisky, heeft Wrensilva uit San Diego de opdracht gegeven om een speciaal model van hun M1 hificonsole te bekleden met echte whiskyvaten. Het resultaat mag er zijn, maar de nieuwe speciale console zal niet goedkoop zijn en er worden er maar een paar van gebouwd. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Jack Daniel’s X Wrensilva

Geïnspireerd door het hoogwaardige ontwerp van de hificonsoles van Wrensilva, heeft Jack Daniel’s gevraagd om een exclusieve console in een beperkte oplage te ontwerpen. Het doel moet zijn om een brug te slaan tussen het karakter van Tennessee whisky en de muziekindustrie. Het eindproduct wordt geveild ten gunste van het Sweet Relief Musicians Fund, een non-profitorganisatie die financiële steun geeft aan muzikanten en medewerkers in de muziekindustrie die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Wrensilva heeft nog zes van deze consoles met de hand gemaakt voor een aantal topmuziekartiesten.

De console is handgemaakt met authentiek verouderde Jack Daniel’s whiskyvat duigen en het geluid wordt geleverd door de audioapparatuur van Wrensilva's M1-console, het krachtigste en het meest luxueuze model van het merk. Het systeem wordt aangedreven door een 300 Watt klasse D versterker met IcePower-technologie van Bang & Olufson. Deze versterker stuurt een tweeweg basreflexsysteem aan met een 25 millimeter tweeter en een 200 millimeter woofer. De cross-overfrequentie ligt op 1,7 kHz en het opgegeven frequentiebereik loopt van 34 Hz tot 20 kHz.

Wat zit er allemaal in deze fraaie whiskyconsole slash hificonsole? Allereerst een riemaangedreven draaitafel. De aluminium bovenplaat is gegraveerd met de belettering “Old No. 7”. De rechte Yoke toonarm is door de fabrikant in de fabriek voorzien van een Ortofon 2M element. Is het alleen maar retro? Nee, zeker niet, want bluetooth-connectiviteit is ook aanwezig. Naast een bluetooth-module in versie 4.0 en aptX is ook het Sonos-platform geïntegreerd, zodat de hificonsole ook in een bestaand multiroom systeem kan worden geïntegreerd of via een app kan worden bediend. Via een cinch-aansluiting of een 3,5 millimeter jackplugaansluiting kan ook muzieksignaal worden aangeleverd.

De console heeft ook een op maat gemaakte “caddy” voor drie flessen Jack Daniel's Tennessee Whiskey, een gevoerde drinkmat en een glazen container. Extra individuele afwerkingen en gravures maken dit verzamelobject compleet.

Voor alle geïnteresseerden, nu komt de domper. Deze console in beperkte oplage zal alleen beschikbaar zijn via de Charitybuzz-veiling ter ondersteuning van het Sweet Relief Musicians Fund. Maar niet getreurd. de M1-console is ook verkrijgbaar zonder whiskyvat bekleding en kost net geen 11.000 dollar. Dat is natuurlijk zonder transportkosten, eventuele invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. Meer weten? Kijk dan op  www.wrensilva.com.


EDITORS' CHOICE