Magnat vakantiegeldactie bij Expert in Wageningen

Als onderdeel van de 2021-editie van de HIFI.NL Vakantiegeldactie brengen we vanuit de redactie een bezoek aan de ruime winkel van de Expert groep in Wageningen. Expert in Wageningen is al bijna 76 jaar hét adres op het gebied van wit- en bruingoed voor Wageningen en omgeving. HIFI.NL is uitgenodigd om eens te komen luisteren naar een compacte, maar zeer complete hifi-set van het merk Magnat die Expert samen met importeur Havoned voor ons heeft geselecteerd.

Ondanks dat we vanuit HIFI.NL met enige regelmaat over de vloer van hifi-specialisten komen, betekent dat niet dat we de grotere retailketens in Nederland vergeten. Want juist bij hier worden relatief vaak interessante sets verkocht waar vele jaren plezier aan wordt beleefd. Daaarbij wordt de nadruk niet zozeer op audiofiele geluidskwaliteit of imaging eigenschappen gelegd, maar veel meer op een lekker geluid, gebruiksgemak en een hoog bedieningscomfort bij alledaags gebruik.

Op een vrijdagmorgen worden we verwelkomd door het enthousiaste team van Expert in Wageningen. Een plezierige aankomst, mede omdat er behalve parkeerruimte voor de deur ook een parkeerplaats achter het pand is gelegen waar klanten van Expert mogen parkeren. Belangrijk bij het selecteren van een winkel, want hoe vervelend is het om een aankoop de halve stad mee door te slepen op weg naar een van de weinige parkeergarages, waarbij een uur parkeren bovendien ongeveer gelijk staat aan een maandpremie Amazon Prime.

Premium kennismaking

Bij aankomst worden we getrakteerd op een kopje koffie van uitstekende Jura kwaliteit. Hierna krijgen we een korte rondleiding door de vele vierkante meters tellende showroom waarbij behalve huishoudelijke apparatuur ook een aanzienlijk deel van de winkel is besteed aan beeld en geluid. Hierbij valt het ons op dat er in dit filiaal behalve interessant geprijsde instappers ook diverse topmodellen worden aangeboden. Op het gebied van beeld treffen we niet alleen Samsung QLED en de premium OLED modellen van LG aan, maar ook staan hier diverse Philips OLED+ televisies opgesteld die zijn voorzien van Bowers & Wilkins geluidstechnologie.

Nadat we de ruime collectie televisies hebben bewonderd valt ons oog op de audiohoek waarbij er voor elke muziekliefhebber wel een passende audio oplossing voorhanden is. Natuurlijk levert Expert multiroom streaming audio oplossingen van diverse merken, maar voor diegene die hier geen behoefte aan heeft biedt dit filiaal van ook goed klinkende en heel betaalbare tafelradio’s van bijvoorbeeld Sonoro. Voor elke ruimte in huis is een speciaal model ontwikkeld die voldoet aan de eisen. Muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een hifi-set met losse componenten en hierbij willen kiezen uit kwalitatief betere vloerstaande- of boekenplankluidsprekers zijn hier ook aan het juiste adres.

Magnat MC 200

Wij zijn hier echter om een compacte muziek oplossing voor de woonkamer te beluisteren en de medewerkers van de winkel brengen de compacte multiroom receiver van Magnat onder onze aandacht. Deze set is een tegenhanger van onder andere de Denon CEOL N10/N11 en is primair bedoeld voor muziekliefhebbers die geen fortuin willen uitgeven aan een geluidssysteem, maar wel over een goed geluid en alle moderne features willen beschikken. Door de geringe grootte is de receiver gemakkelijk in de kast, op een dressoir of naast de televisie te plaatsen. Dat klinkt direct uit de doos al heel muzikaal, maar om de geluidskwaliteit optimaal aan te passen is de MC 200 voorzien van een handige loudness schakeling en kunnen balans, trebble en bass naar wens worden ingesteld.

De Magnat multiroom receiver heeft een FM, DAB+ en internet tuner waarmee u gratis vele tienduizenden radiostations uit de gehele wereld kunt ontvangen. Heeft u een cd-verzameling? De Magnat MC 200 is ook voorzien van een ingebouwde cd-speler. Luistert u uitsluitend muziek via Spotify of heeft u een Tidal account? Via Bluetooth aptX maakt u eenvoudig een kwalitatief goede verbinding tussen de receiver en uw smartphone en speelt u uw muziekstreams af in een uitstekende geluidskwaliteit. De receiver heeft bovendien twee analoge lijningangen, een lijn uit en zowel een optische en coaxiale digitale ingang.

De optionele Magnat Signature 503 3-weg boekenplank luidsprekers waarmee de receiver is uitgerust leveren een heerlijk levendige muziekweergave met meer dan voldoende laag. Ook bij een hoger volume blijft de dynamiek heel mooi overeind. Heeft u behoefte aan een dieper doorlopend laag, dan kunt u ook kiezen voor een groter formaat Magnat luidsprekers of voor een actieve Magnat subwoofer.

Behalve muziek kunt u zelfs het geluid van uw televisie over de luidsprekers afspelen, zodat u ’s avonds heerlijk ontspannen een film, televisieserie of een live concert via YouTube, Amazon Prime of Netflix kunt kijken. Beleeft u deze zomervakantie liever Formule 1 met een kamer vullend motorgeluid? Het geluid kan zo hard dat u hiermee al snel alle buren uitnodigt de race met u mee te beleven.

Eenvoudig thuisbezorgd

Binnenkort zomervakantie? U kunt de door ons beluisterde Magnat set eenvoudig een dag voor uw vakantie vanaf het werk bestellen en deze vervolgens heel handig bij u thuis laten bezorgen. Eigenlijk kunt u alles wat in de winkel wordt aangeboden online via de website van Expert bestellen. Heeft u echter behoefte aan een stukje persoonlijk advies of ervaart u ergens een probleem waarbij de hulp van een specialist gewenst is, dan staat het 8-koppige team van Expert helemaal voor u klaar.

Hebt u bij uw winkelbezoek een keuze gemaakt, dan kunnen de installateurs de set ook bij u thuis installeren. Het kost u misschien wel een kopje koffie of twee, maar dan wordt alles ook perfect aangesloten en het verpakkingsmateriaal indien u dit wenst weer meegenomen. Zo luistert u direct in een opgeruimde omgeving naar muziek en begint uw eerste week van de vakantie super relaxed. Is er naderhand toch nog iets, dan kunt u ook weer direct op de installateurs terugvallen. Ook dat vinden we bij HIFI.NL een heel belangrijk argument wanneer we op zoek zijn naar een specifieke oplossing waar we geen verstand van hebben. Denk aan een wasmachine of wasdroger.

Lange historie

Nadat we uitgebreid met deze set hebben gespeeld en deze uitvoerig hebben beluisterd, maken we kennis met filiaaleigenaar Herbert Boon. We vragen hem naar de geschiedenis van dit specifieke filiaal, en hij vertelt ons dat de winkel al in augustus 1945(!) onder de naam Elerie is opgericht en destijds in de binnenstad was gevestigd. Deze winkel wordt vervolgens door de vader van Herbert Boon overgenomen en in 1969 wordt de winkel onderdeel van de Expert groep. Na zijn pensioen draagt vader Boon de winkel over aan zoon Herbert die de business nu al vele jaren succesvol voortzet. Gaat het ons nu om de nostalgie? Nee, maar hiermee kunt u wel vertrouwen op een jarenlange ervaring en bent u verzekerd van een passend advies.

Nadat we een tweede kop koffie achter de kiezen hebben loopt de winkel al aardig vol. De hoogste tijd om te vertrekken. Terwijl uw auteur de portier van de auto sluit, bedenkt hij zich dat dit de eerste keer sinds lange tijd is dat hij zich bij Expert heeft laten adviseren op gebied van hifi. En dan valt het kwartje. Dat is waar ook. Waar had uw auteur zijn eerste set in de vroeg jaren ’80 ook al weer aangeschaft? Inderdaad. Dit was eveneens bij een filiaal van Expert. Hier is het voor uw auteur dus allemaal begonnen. Wat let je?

Beluisterde set: Magnat MC 200 receiver, retailprijs 699 euro
Magnat Signature 503 3-weg boekenplank luidsprekers, 499 euro
www.expert.nl/winkels/wageningen | www.havoned.nl

MERK

EDITORS' CHOICE