NIEUWS

Violectric Chronos: kleine plug-and-listen DA-converter voor in je jaszak

Het Duitse audiomerk Violectric heeft een kleine DA-converter aangekondigd genaamd Chronos. De Chronos, die via USB muzieksignaal krijgt aangeleverd,  meet 44,5 x 24 x 10 millimeter maar kan ondanks het kleine formaat PCM-sginaal tot een resolutie van 32-bit/384 kHz en DSD 256 verwerken. Violectric belooft plug-and-listen werking op alle platformen.

Violectric Chronos

Violectric prijst de nieuwe Chronos aan als compact, elegant en met een onberispelijke geluidskwaliteit. De ontwerpers hebben 35 jaar ervaring in de Chronos gestopt en het apparaatje zou de geluidskwaliteit van grotere niet-mobiele DA-converters benaderen. Een dynamisch bereik van 130 dB belooft in elk geval een ruisvrije weergave.

De Chronos krijgt digitaal muzieksignaal via USB aangeleverd en heeft aan de andere kant een 3,5 millimeter jackplug hoofdtelefoonaansluiting. Een drietal kabeltjes wordt meegeleverd zodat de Chronos kan samenwerken met Windows, Android en iOS. De behuizing is gemaakt van metaal met een onder- en bovenplaat van glas. Het uitgangsvermogen is 30 mWatt bij 32 Ohm en 5 mWatt bij 600 Ohm, per kanaal. De Chronos krijgt zijn voeding via dezelfde USB-aansluiting als waar het muzieksignaal doorheen loopt en trekt maximaal 200 mA. Het volume kan met twee kleine drukknopjes worden geregeld.

Violectric Chronos: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting is de Violectric Chronos leverbaar vanaf eind juli. De adviesprijs is net geen 200 euro.


EDITORS' CHOICE