NIEUWSdCS

dCS heeft productie van Network Bridge gestopt

Het in Groot-Brittannië gevestigde dCS loopt in de voorhoede als het gaat om de ontwikkeling en productie van apparaten voor digitale muziekweergave. Onlangs heeft het bedrijf laten weten dat de productie van de Network Bridge is gestaakt. De gestegen materiaal kosten veroorzaakt door de Brexit alsmede de onbetrouwbare leveringen van componenten zijn de grondslag van het besluit om de productie te staken. De in Nederland gevestigde importeur More Music heeft nog een kleine voorraad. dCS blijft overigens ondersteuning blijven geven aan bestaande eigenaren van de Network Bridge.

dCS Network Bridge: brug tussen digitale muziekbestanden en DA-converter

De Network Bridge van het Britse dCS is een zéér krachtige interface tussen een DA-converter en alle digitale muziek, zowel online als offline. Het speciaal ontwikkelde platvorm maakt het mogelijk hoge resolutie muziekbestanden te spelen vanaf een NAS of USB-schijf/stick én muziekdiensten. Ook het bitperfect afleveren van muziekbestanden via Airplay kan met de Network Bridge.

Door de aanwezige clockinputs kan de Network Bridge perfect in de pas lopen met de aangesloten DA-converter, waardoor jitter wordt voorkomen. Voor wie in het bezit is van een top DA-converter en op het hoogste niveau wil gaan streamen, is de Network Bridge van dCS dé oplossing.

Althans, de Network Bridge was de oplossing, want de productie is na vijf jaar gestaakt. De Network Bridge is een belangrijk onderdeel geweest van de dCS productlijn. Helaas, door omstandigheden, zoals na de Brexit gestegen kosten van metaalwerk vanuit de EU, meerdere onderbrekingen en onbetrouwbare leveringen van elektronica mede als gevolg van fabriekssluitingen, is het voor dCS niet langer de Network Bridge nog te fabriceren voor een levensvatbare verkoopprijs.

Uiteraard blijft dCS de Network Bridge ondersteunen in de huidige en toekomstige versies van de Mosaic control app. Ook zal dCS technische ondersteuning voor alle Network Bridge eigenaren blijven geven.

Er is nog een kleine voorraad bij importeur More Music tegen de oude verkoopprijs beschikbaar.


EDITORS' CHOICE