NIEUWSDensen

Het Deense Densen Audio heeft nieuwe eigenaren en plannen voor de toekomst

Nadat het een tijdje een publiek geheim was dat de oprichter van het Densen-merk Thomas Sillesen op zoek was naar een koper van zijn audiobedrijf, is bekend geworden dat twee nieuwe partners het in 1993 opgerichte merk dat is gevestigd in de Deense plaats Esbjerg hebben overgenomen. De nieuwe eigenaren hebben er veel zin in en hebben alvast een tip opgelicht van de sluier over hun toekomstplannen m.b.t. het Deense audiobedrijf.

Densen Audio: audiobedrijf sinds 1993

Densen is een internationaal erkend en sterk merk met een solide basis en een groot aantal fans over de hele wereld. De tijd is nu gekomen om met Densen de volgende stap te zetten en de positie van het merk tussen het allerbeste wat Deens hifi-design te bieden heeft verder veilig te stellen. Aldus hebben de nieuwe eigenaren Casper Reinhold en Ditlev Leth de voorraad en IE-rechten van Densen overgenomen. Ditlev Leth heeft een aantal jaren voor oprichter Thomas Sillesen gewerkt, terwijl Casper Reinhold een eeuwige Densen-fan is en eigenaar van het EMS-bedrijf 'Tridane', die daarom een uitgebreide expertise heeft op het gebied van ontwikkeling en productie van elektronica.

De ambities voor Densen zijn groot en de idee√ęn voor de toekomst zijn talrijk, maar de oude deugden van Densen worden niet vergeten. De handelsmerken van Densens met ongelooflijk goed gebouwde versterkers en het idee van een 100% Deens merk met alles wat in eigen huis is ontwikkeld en gebouwd in Denemarken, zullen niet worden gewijzigd. Densen zal naar eigen zeggen een ‚Äúmade-in-Denmark‚ÄĚ-merk blijven.

Densen Audio: plannen voor de toekomst

Het is geen geheim dat Densen nooit een marktleider is geweest op het gebied van digitale invoer, en daarom zal dit de komende maanden het aandachtsgebied zijn. Het eerste nieuwe product wordt in de herfst verwacht en zal een nieuw DAC-uitbreidingsbord zijn dat compatibel zal zijn met bestaande Densen-units. Het nieuwe DAC-bord zal natuurlijk optische en coax-connectiviteit bieden, maar ook USB- en HDMI eARC-ingangen, die een Densen pre- of ge√Įntegreerde versterker zullen veranderen in een Zwitsers zakmes, aldus de verklaring van de nieuwe eigenaren.

Dat gezegd hebbende, Densen is altijd erg sterk geweest op het analoge gedeelte en zal trouw blijven aan het idee van een ongelooflijk goed gebouwde klasse AB-uitgangstrap in hun versterkers. Het Densen-geluid is het Densen-geluid, en zo zal het ook blijven, zo voegt de persverklaring eraan toe.

Gebruikmakend van de productiecapaciteiten van Casper Reinholds in Tridane, zal Densen opnieuw elke stap van de productie in eigen beheer nemen, nadat delen van de productie enkele jaren zijn uitbesteed. Alles, van de eerste weerstand die op de printplaat wordt geplaatst, tot de laatste schroef in de kast, wordt in-house gedaan door Densen-technici in de noordelijke regio van Jutland in Denemarken. Hoewel de uitbesteding werd gedaan met internationaal erkende Deense bedrijven, zal het terugbrengen van alles in eigen huis zorgen voor een nog strakkere kwaliteitscontrole in elke stap in de productielijn, hetgeen de productiekwaliteit verder zou moeten verbeteren.

We zijn benieuwd naar de eerste nieuwe producten die door het nieuwe Densen gemaakt zullen worden.


EDITORS' CHOICE