REVIEW

Review: PINK - All I Know So Far: Setlist (cd)

Michael Hamers | 11 juni 2021

Met All I know So Far: Setlist brengt P!NK een livealbum uit dat tevens als soundtrack kan worden gezien van de gelijknamige muziekdocumentaire die exclusief op Amazon Prime is te zien. In deze film wordt de wereldberoemde vocalist gevolgd tijdens haar Beautiful Trauma World Tour. Ze deed maar liefst 18 landen aan en voerde 156 shows op. Met recht een megaster.

Introductie

Voor degenen die niet zo veel met popmuziek hebben en de naam P!NK vooral associëren met de kleur roze even een korte headsup. Wie is nou P!NK? Nou, deze dame met een gouden keeltje is geboren als Alecia Beth Moore op 8 september 1979. In de beginjaren van haar carrière was ze vooral bezig in de R&B hoek, maar al bij haar tweede en meteen meest succesvolle album M!ssandaztood uit 2001 waren rock en popinvloeden terug te vinden. Haar allergrootste idool Steven Tyler deed ook even mee op het album evenals Linda Perry die meerdere hits heeft geschreven voor onder m eer de Sugababes, Christina Aguilera en Gwen Stefani.

Met negen studio albums, twee live albums en één verzamelaar heeft ze al een aardig repertoire opgebouwd. En vooral tijdens live opnames valt op wat een powerhouse het is. Zo ook op het album All I Know So Far: Setlist.

All I Know So Far: Setlist

Het album is grotendeels een greep uit opnames vanuit Wembley Stadium tijdens de Beautiful Trauma World Tour in juni 2019. Ik zeg grotendeels, want met dit album brengt P!NK de gelijknamige track All I Know So Far uit en ook de hit Cover Me In Sunshine, gezongen samen met haar dochter Willow Sage Heart, is als studio opname op het album te vinden. Ook is er nog een speech van haar opgenomen in de tracklist en staan er nog wat live opnames op vanaf andere shows, waaronder covers van Queens Bohemian Rhapsody (Sydney Entertainment Center 2009) en We Are The Champions (Rock in Rio 2019).

Kwaliteitsopname

Bij het instarten van het album hoor je dat de live opnames zijn gemaakt op een hele grote locatie. De ambiance wordt mooi gevangen in de opname en het publiek is tijdens zang subtiel te horen en op momenten dat P!NK (jammerlijk, maar begrijpelijk) even stopt met zingen zodat het publiek luidkeels kan inzetten, komt het concertgevoel heerlijk naar mijn huiskamer. Tijdens de cover Cyndi Lauper’s balad Time After Time is de sfeer van het Wembley Stadium mooi gevangen. En ook tijdens het daaropvolgende nummer Walk Me Home, wat akoestisch ten gehore wordt gebracht, waan je je weer even tussen een kolkende massa van muziek genietende mensen. Dit zijn overigens ook meteen de twee best klinkende tracks op het album.

Over de gehele linie zijn de teksten goed te volgen en is het onderscheid in instrumenten goed te horen. Het geluid klinkt wel behoorlijk gecomprimeerd op alle overige tracks. Al met al is het een mooie weerspiegeling van wat er tijdens die vele shows de revue passeerde.

De studio-opnames van Cover Me In Sunshine en All I Know So Far zijn ook van goede kwaliteit. De gitaar op het duet met haar dochter heeft veel nuance en de baslijn heeft veel textuur. De stem op All I Know So Far klinkt wat scherp en ook hier is weer de beperkte dynamiek merkbaar. Loudness war anyone? Ik begrijp het echter wel. Het is ook geen audiofiele opname en dat verwacht ik ook niet. De algehele kwaliteit is gewoon goed. Ik had alleen graag gehoord dat er in de twee studio-opnames een wat groter dynamisch bereik hoorbaar was.

Conclusie

P!NK is een enorm goede vocaliste. Haar stem heeft een heerlijk ruw randje en ze heeft een behoorlijk bereik. Bovendien zingt ze spatzuiver en hoor je haar energie in haar zang terug. Met All I Know So Far: Setlist wordt haar kunde en enthousiasme mooi gevangen en is het een prima soundtrack als begeleiding bij een documentaire. Met een mix van eigen muziek en smaakvolle covers krijg je als doorgewinterde fan een fijne herinnering aan een concert waar je mogelijk bij bent geweest. Ben je nog onbekend met P!NK, geef dit album beslist even een trial run via je favoriete streaming dienst.

Label: RCA
Speelduur: 69:01
Website: www.pinkspage.com


EDITORS' CHOICE