NIEUWS

Lateral Audio LAS-9 Cadenz: modulair hifimeubel

Het in Groot-Brittannië gevestigde Lateral Audio heeft zijn nieuwste reeks betaalbare hifimeubels gepresenteerd. De nieuwe LAS-9 Cadenz heeft een modulair ontwerp dat volgens de fabrikant alle beschikbare technieken gebruikt om een hoogwaardig ontwerp voor een betaalbare prijs te bereiken. De koper kan kiezen voor verschillende hoogtes en vanwege het modulaire ontwerp kunnen later legplanken worden toegevoegd.

Lateral Audio LAS-9 Cadenz

Lateral Audio stelt dat het ontwerp van het oppervlak misschien wel het meest cruciale gebied van een hifimeubel is. Met dit in gedachten beschikt de LAS-9 over wat de fabrikant noemt een “dissipatie-array” naast gewichtsvermindering in kritieke zones. Het resultaat is een snelle transiënte respons en een laag geluidsniveau, aldus Lateral Audio. Aangezien audiocomponenten steeds hogere prestatieniveaus bieden tegen meer betaalbare prijzen, is de fabrikant van mening dat “het hifimeubel centraal komt te staan bij het bereiken van een geweldige muzikale ervaring”.

De standaardafwerking is matzwart maar een witte hoogglans afwerking is ook leverbaar.De planken van de LAS-9 Cadenz hebben een afmetingen van 620 x 455 millimeter (BxD). De koper kan kiezen tussen verschillende afstanden tussen de planken, t.w. 120, 160, 220 en 280 millimeter. Voorts kan de koper kiezen om zijn hifimeubel van twee, drie, vier of vijf niveaus te voorzien. Wie dus zou beginnen met twee niveaus, zou dit later kunnen uitbreiden en dit zorgt voor een goede flexibiliteit voor toekomstige systeemconfiguraties. Het draagvermogen is 25 kilogram op de bovenste niveaus en 30 kilogram op de lagere niveaus.

Lateral Audio LAS-9 Cadenz

We weten nog niet hoeveel de LAS-9 Cadenz in de Beneluix zal gaan kosten. Louter ter indicatie, een LAS-9 Cadenz met twee niveaus kost 425 Britse ponden  en voor een model met vijf niveaus betaalt de koper 995 Britse ponden. Een belangstellende moet natuurlijk rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, eventuele importheffingen en het lokale BTW-tarief. Meer weten? Kijk dan op de website van Lateral Audio.

 


EDITORS' CHOICE