NIEUWSGrado

Grado Labs lanceert vernieuwde Prestige X-productlijn

De in Brooklyn New York gevestigde hoofdtelefoonbouwer Grado Labs heeft de de volgende generatie van zijn Prestige X-productlijn van open hoofdtelefoons geïntroduceerd. Met meer dan zes decennia aan audio-ontwerpervaring is deze betaalbare reeks hoofdtelefoons diep geworteld in de geschiedenis van het in New York gevestigde bedrijf.

Grado Prestige X-Serie

De Grado Prestige-serie van Grado Labs was de eerste hoofdtelefoon die drie decennia geleden door John Grado werd ontworpen. Voortbouwend op de E-serie, is de nieuwe Grado Prestige X-serie een verdere verfijning van zijn voorganger  met nieuwe verbeterde drivers, een geavanceerd kabelontwerp en een comfortabelere hoofdband. De Prestige X-productlijn bestaat uit vijf modellen: de SR60x, SR80x, SR125x, SR225x en SR325x.

Alle hoofdtelefoons worden met de hand gemaakt in het hoofdkantoor in Brooklyn. De vijf leden van de Prestige X-productlijn hebben de klassieke kenmerkende ontwerp van de oorschelpen. Vlaggenschipmodel SR325x behoudt zijn metalen behuizing.

Het verbeterde drivers in de X-serie omvat een nieuw magnetisch circuit dat is herzien voor verbeterde efficiëntie in combinatie met een nieuw ontworpen spreekspoel en membraan om vervorming verder te verminderen en de harmonische integriteit te verbeteren. Als gevolg hiervan is de nieuwe Prestige-serie gemakkelijker aan te sturen met verschillende draagbare apparaten.

De Prestige X-serie maakt gebruik van een nieuw kabelontwerp dat meer duurzaamheid en flexibiliteit biedt. De 8-aderige (SR125x, SR225x, SR325x) en 4-aderige (SR60x, SR80x) kabels zijn nu voorzien van een supergegloeide koperdraad voor een verbeterde zuiverheid van het audiosignaal, aldus Grado labs.

De hoofdtelefoons van Grado Labs zijn altijd ontworpen voor comfort en dat speelt met name een rol tijdens lange luistersessies. Het nieuwe ontwerp van de Prestige X-serie aan de hoofdband verbetert het comfort en vermindert luistervermoeidheid. De hoofdband heeft een lederen esthetiek, maar is gemaakt van een synthetisch eiwitmateriaal dat veganistisch is. Dat geldt niet voor de SR325x die nog steeds een leren hoofdband heeft.

John Grado zegt: “De Prestige-serie betekent de wereld voor ons gezin. Het is de eerste serie die we ooit hebben uitgebracht, en bevat niet alleen onze allereerste hoofdtelefoon (SR80), maar ook ons eerste metalen paar (SR325). Ons doel was om de efficiëntie van onze drivers te verhogen en niet alleen de zuiverheid van de originele opname en het middenbereik waar we bekend om staan te behouden, maar ook om het te verbeteren. Zonder de Prestige-serie zouden we hier niet zijn.”

Grado Prestige X-Serie: prijzen en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de levering in de Benelux zal beginnen en ook zijn wij nog in afwachting van officiële prijsinformatie.


EDITORS' CHOICE