NIEUWS

Stofhoezen op maat om je apparatuur te beschermen

Redactie Hifi.nl | 11 mei 2021

Iwan Op Maat is de onderneming van Iwan Zwanenbeek, waar je terecht kunt voor -bijvoorbeeld- een op maat gemaakt muziekmeubel voor je synthesizer, drumcomputer of keyboard. "Integreerbaar in ieder interieur!" Recent heeft Iwan zijn mogelijkheden uitgebreid, door ook stofhoezen te gaan ontwerpen. "Je moet je apparatuur beschermen tegen onder andere stof als je ze een langere levensduur wil geven. Stofhoezen zijn hier uitermate geschikt voor." De hoezen zijn óók geschikt voor andere apparatuur dan synthesizers en drumcomputers.

Hoe dat tot stand gekomen is? "Het idee kwam eigenlijk van een weekendje weg. Eén van mijn vrienden had een drumcomputer en synthesizer meegenomen. Ik kon er simpelweg niet vanaf blijven. Ik heb toen zelf een drumcomputer gekocht en ben zodoende verslaafd geraakt. Daar kwam steeds meer aan apparatuur en audiomeubels bij, waardoor ik al snel ruimte te kort kwam."

"Bovendien merkte ik na een half uurtje jammen dat ik last van mijn nek kreeg. Na heel wat zoekuren online kon ik niet echt iets geschikts vinden, wat ook van mijn vrouw in de woonkamer mocht staan. Omdat ik wel vaker mijn eigen meubels heb gemaakt, besloot ik dat hiervoor ook te doen. En met succes, want ik kreeg heel erg veel positieve reacties. Zoveel, dat ik heb besloten mijn werk hiervan te maken en Iwan Op Maat op te richten."

Stofhoezen

In eerste instantie richtte Iwan zich uitsluitend op audiomeubels. "Totdat ik zag dat op mijn eigen apparaten zich stof verzamelde. Ik realiseerde mij dat dit de levensduur van mijn apparaten zou verkorten. Wederom besloot ik dat zelf de beste oplossing zoeken hier het devies was. In nauwe samenwerking met een buurvrouw, die beschikt over een naaiatelier, ben ik stofhoezen gaan ontwikkelen, opnieuw vanuit het perspectief van de gebruiker."

"Het grote voordeel is dat ik alles op maat maak. Iedere klant krijgt dus een eigen unieke stofhoes, die altijd past. Soms is er een extra oplossing nodig om een bepaalde hoes goed te laten passen. Zo heb ik in sommige hoezen kunststof hoekjes gemaakt die zorgt dat de hoes om het apparaat “haakt”. Voor ieder probleem is een oplossing! Dat maakt het ook zo leuk om te doen."

"Het begint met het opmeten van de gewenste maten, wat je als klant zelf kunt doen. Zodra ik vervolgens de maten ontvang, bereken ik de prijs en stuur ik een offerte. Na overeenkomst en overboeking ga ik aan de slag. Eerst maak ik in een 3D-tekenprogramma een definitief sjabloon. Dit sjabloon wordt op een snijtafel uitgesneden. Na controle wordt alles netjes aan elkaar genaaid. Zodra de hoes klaar is wordt deze verpakt en verstuurd.

Ook een stofhoes op maat om je apparatuur te beschermen? Kijk voor meer informatie op www.iwanopmaat.nl.


EDITORS' CHOICE