NIEUWS

Audirvana lanceert Audirvana Studio

Het Franse softwarebedrijf Audirvana heeft Audirvana Studio aangekondigd, een naar eigen zeggen compleet nieuwe versie van de muziekafspeelsoftware voor Windows 10- en MacOS-gebruikers. Audirvana heeft de techniek van de software gewijzigd, alsmede de gebruikersinterface.

Audirvana Studio

Damian Plisson, CEO en oprichter van het in 2011 opgerichte en in Frankrijk gevestigde Audirvana, heeft de lancering van een volledige vernieuwde versie van de Audirvana software aangekondigd. De nieuwe software zal uitgerold worden vanaf 16 mei a.s. en de huidige versie 3.5 zal niet langer beschikbaar zijn. Voorts gaat het bedrijf zijn verdienmodel wijzigen. Audirvana kan niet worden gekocht. De gebruiker zal de software moeten huren voor 70 euro per jaar of 7 euro per maand, inclusief BTW.

Audirvana wordt gepresenteerd als de ultieme afspeelsoftware voor zowel het ontsluiten van een lokaal opgeslagen muziekbibliotheek als voor het gebruik van streamingdiensten zoals Tidal of Qobuz. De software is geschikt voor Windows 10 en MacOS. Dan is er ook nog een gratis Remote app voor iOS en Android. Voor Windows 10 biedt Audirvana een kernel streaming modus en dat zou een verbluffende transparantie moeten bieden omdat alle niet strikt noodzakelijke software-lagen worden omzeild. Voor gebruikers van MacOS is er ook goed nieuws want Audirvana werkt samen met Apple Silicon. Dan is er ook nog het additionele oversampling algoritme genaamd “R8Brain” waarmee gebruikers de interactie tussen hun systeem en DA-converter kunnen optimaliseren. Ook een nieuwe en interessante functie is de ingebouwde HD track profile checker waarmee de gebruiker kan controleren in hoeverre een high-res muziekbestand ook daadwerkelijk high-res is.

Niet alleen onder de motorkap is het nodige veranderd, maar Audirvana heeft de terugkoppeling van gebruikers gebruikt om het uiterlijk van de software te herontwerpen.

Meer weten? Kijk dan op de website van Audirvana.

EDITORS' CHOICE