NIEUWSAuralic

Auralic Altair G2.1 Wireless Audio Streamer


Rob Nijman | 04 mei 2021 | Auralic

Auralic versterkt vandaag haar reputatie als ontwikkelaar van hoogwaardige broncomponenten met de komst van de Altair G2.1, een product met een rijke functionaliteit dat ontwikkeld is voor zowel digitale als analoge bronnen en naar eigen zeggen een 'meeslepend, dynamisch geluid levert voor de veeleisende audioliefhebber'.

Auralic Altair G2.1

"De modelnaam Altair is altijd al synoniem geweest met een uitgebreide uitrusting en functionaliteit", zo luidt de duiding van Auralic bij de introductie. "De ALTAIR G2.1 markeert echter een nieuw hoofdstuk, want voor het eerst is het Altair-concept toegevoegd aan de wereldberoemde G2.1-serie, waarbij het concept van een uitgebreide uitrusting wordt gecombineerd met prestaties van topkwaliteit."

De Altair G2.1 biedt, net als zijn tegenhanger G1, elke functie en elk kenmerk van Auralic, maar dan in één compacte, ultra-stille behuizing conform de G2.1 filosofie.

Krachtige voorversterker-functie

Als product uit de G2.1 serie is de Altair G2.1 voorzien van functies en kenmerken die ervoor zorgen dat zijn prestaties als "next-level" gelden, en dat hij als stand-alone voorversterker gebruikt kan worden. De ingebouwde analoge volumeregeling is gebaseerd op een weerstandsnetwerk, net als die in de VEGA G2.1. Dit moet zorgen voor een extreem ruisvrij signaal, ongeacht de gebruikte ingang. De klasse-A Orfeo uitgangsmodules zorgen voor een signaal met een ultralaag ruis- en vervormingsniveau in het analoge domein.

De Altair G2.1 beschikt ook over twee afzonderlijke, volledig analoge ingangen. Deze omzeilen het digitale systeem volledig en houden het signaal van ingang tot uitgang zuiver analoog. De eerste is een analoge ingang op lijnniveau met een Home Cinema Bypass functie. De tweede is een in eigen huis ontworpen moving-magnet phonotrap, een elegante oplossing voor de directe en ruisvrije aansluiting van een platenspeler.

Next-Level Processorkracht

De Altair G2.1 maakt gebruik van het krachtigste Tesla platform, dat 'meer dan genoeg reserve heeft om alle eigenschappen en functies van een Auralic-component aan te kunnen'. Ten slotte leveren dubbele Femto Clocks uiterst nauwkeurig getimede signalen, waardoor de daarmee gepaard gaande jitter sterk wordt verminderd.

De Altair G2.1 kan bediend worden met de Lightning DS (op Apple iOS apparaten), is daarnaast te gebruiken met andere op OpenHome gebaseerde besturingssoftware, en is ook Roon-ready. De G2.1 kan een groeiend aantal streamingdiensten leveren, zoals Qobuz, Tidal, en Spotify Connect, met meer in het vooruitzicht.

Pure G2.1: prestaties

De fysieke constructie van de Altair G2.1 bestaat, net als bij alle G2.1 producten, uit het Unity Chassis II, een fluisterstille aluminium behuizing met daarin een zeer doeltreffende koperen sub-behuizing die de geavanceerde inwendige elektronica beschermt tegen storingen van buitenaf.

Het geheel is gemonteerd op een massieve aluminium sokkel op ontkoppelde voeten met zes veren, wat zorgt voor sublieme muzikale prestaties.

De winkelprijs van de Altair G2.1 bedraagt 4.999 euro, naar verwachting medio juni bij de dealer te vinden.

EDITORS' CHOICE