NIEUWSCanton

Canton GLE: nieuwe productlijn van luidsprekers voor verschillende doeleinden

Het Duitse audiobedrijf Canton heeft de vernieuwde GLE-productlijn aangekondigd. De nieuwe GLE-serie biedt de beste ingrediënten voor een dynamisch geluidsbeeld met verschillende betaalbare luidsprekermodellen. Hoogwaardige componenten waaronder titanium drivers geven de GLE-serie een krachtig geluid en controle. De koper kan kiezen uit zwarte of witte modellen en Canton heeft ook een drietal bijpassende subwoofers in zijn portfolio.

Canton GLE: titanium als membraanmateriaal

In de nieuwe GLE-serie wordt titanium gebruikt als membraanmateriaal in zowel de midden- als lage frequenties. De dubbelconusmembranen in de woofers van de GLE 90 en GLE 80 geven de woofer ook meer druk en controle. Visueel zorgt het doorlopende membraanoppervlak voor een rustig en elegant accent. De hoogwaardige en akoestisch neutrale stoffen bekledingen in zwart verbergen indien nodig het directe zicht op de techniek en zijn eenvoudig magnetisch bevestigd. Met het nieuwe uiterlijk van de ovale stoffen bekleding nestelt de GLE-serie zich in elke moderne woonkamer, aldus Canton.

De combinatie van een uitvoerig gelakte, zijdeachtige matte baffle en hoogwaardige decorfolie in zwart en wit zorgt ervoor dat de GLE-serie er tegelijkertijd modern en elegant uitziet. De baspoort zit aan de achterkant en daarom ziet de baffle er ook netjes en tijdloos modern uit. Vier modellen zijn ook verkrijgbaar in de de Makassar-versie (GLE 90, GLE 50, GLE 20, GLE 10).

Canton GLE: ideaal voor thuisbioscoop

Met de grote keuze aan homecinemacomponenten kan voor elke luisterruimte een flexibele homecinema worden gecreëerd, hoe moeilijk die ook is. Canton heeft bijvoorbeeld de vloerstaande luidspreker GLE 90 AR met een geïntegreerde Dolby Atmos eenheid. De mogelijkheden zijn divers en flexibel.

Canton Power Sub: actieve subwoofers met passieve membranen

De weergave van de laagste tonen bij de leden van de GLE-productlijn worden geleverd door de Power Subs. De klant kan kiezen uit drie modellen genaamd Power Sub 12, Power Sub 10 en Power Sub 8.

De Power Sub-serie werkt volgens het basreflexprincipe met downfire passieve membranen en is uitgerust met royaal gedimensioneerde drivers inclusief de nieuwste generatie wave-surroundtechnologie. Voor een responsieve bas en maximale precisie heeft Canton hoogwaardige titanium basdrivers en stijve passieve membranen in de subwoofers geplaatst.

De hoogwaardige en akoestisch neutrale stoffen bekledingen in zwart verbergen desgewenst het directe zicht op de techniek. De bevestiging is magnetisch, net als bij de leden van de GLE-productlijn. De nieuwe Power Subs passen volgens de fabrikant in elke moderne woonkamer.

Krachtige versterkers zorgen voor de aandrijving van de titanium conus. De SC-technologie beschermt de actieve subwoofers tegen schade. De Power Sub-serie kan makkelijk worden geplaatst dankzij het “kamercompensatiecircuit” dat een heldere en nauwkeurige basweergave in elke kamer mogelijk maakt.

Canton GLE: prijs en beschikbaarheid

De nieuwe GLE-serie en Power Sub-serie zijn binnenkort beschikbaar in de Benelux. De adviesprijzen per stuk zijn als volgt:

 • GLE 90 AR, vloerstaander met Dolby Atmos: 849 euro
 • GLE 90, vloerstaander: 549 euro
 • GLE 80, vloerstaander: 499 euro
 • GLE 70, vloerstaander, 449 euro
 • GLE 50, centerluidspreker: 339 euro
 • GLE 30, monitormodel: 269 euro
 • GLE 20, monitormodel: 239 euro
 • GLE 15, wandluidspreker: 329 euro
 • GLE 10, wandluidspreker: 209 euro
 • GLE 10 Pro, wandluidspreker: 239 euro
 • AR 4, Dolby Atmos luidspreker: 349 euro
 • Power Sub 12 actieve subwoofer 12 inch: 779 euro
 • Power Sub 10 actieve subwoofer 10 inch: 649 euro
 • Power Sub 8 actieve subwoofer 8 inch: 539 euro

MERK

EDITORS' CHOICE