NIEUWSAudioQuest

AudioQuest Jitterbug FMJ: verbeterde metalen versie van bestaand concept

AudioQuest heeft de Jitterbug FMJ aangekondigd. De Jitterbug is een klein ding dat ongeveer het formaat heeft van een USB-stick en dat gemaakt is om hoogfrequente ruis en andere verstoringen weg te filteren uit digitaal audiosignaal dat over een USB-kabel loopt. FMJ staat voor Full Metal Jacket, d.w.z. een metalen behuizing voor een bestaand concept.

AudioQuest Jitterbug FMJ

Volgens fabrikant AudioQuest wordt de bestaande Jitterbug wereldwijd door tienduizenden muziekliefhebbers naar grote tevredenheid gebruikt. De Jitterbug kan eenvoudig in een bestaande USB-poort worden geprikt waardoor hoogfrequente ruis en andere ongerechtigheden uit het digitale muzieksignaal worden verwijderd of in elk geval verminderd. De Jitterbug FMJ (Full Metal Jacket) legt de lat volgens AudioQuest nog wat hoger. Hij kan in serie worden gebruikt of parallel en in beide gevallen wordt eventuele ruis verregaand naar beneden geduwd.

De metalen behuizing draagt bij aan de verbeterde ruisonderdrukking. Het ogenschijnlijk rubberen afdekklepje is niet helemaal van rubber. Het afdekklepje bevat koolstofvezels die ook een effectieve blokkering van ruis zou moeten opleveren.

De gebruiker kan zelf bepalen waar hij de Jitterbug FMJ plaatst. Dat kan in serie omdat de Jitterbug zowel een USB-A ingang als uitgang heeft. Voor een verdere verbetering kan een tweede Jitterbug parallel worden geplaatst in een vrije USB-aansluiting. In dat geval dient het rubber/koolstof klepje dicht geduwd te worden. De Jitterbug kan bijvoorbeeld in serie worden gebruikt met een AudioQuest DA-converters DragonFly Black of DragonFly Red. Volgens AudioQuest is het verschil tussen muziek met of zonder Jitterbug significant.

AudioQuest Jitterbug FMJ: prijs en leveringsinformatie

De Jitterbug FMJ kost 59 euro. Als gebruik wordt gemaakt van een USB-C aansluiting, kan AudioQuest voor 29 euro een passende adapter van USB-A naar USB-C leveren. Deze adapter wordt DragonTail genoemd en wordt standaard meegeleverd met de DragonFly Cobalt.


MERK

EDITORS' CHOICE