NIEUWSDenon

Denon en Marantz leveren HDMI-adapterkit om 4K/120Hz en 8K incompatibiliteit op te lossen

Rob Nijman | 27 april 2021 | Denon

Denon en Marantz leveren binnenkort de SPK618 HDMI-adapter, ontworpen om compatibiliteitsproblemen te verhelpen tussen A/V-ontvangers van Denon en Marantz die 4K/120 en 8K-videoresoluties ondersteunen en spelconsoles die 4K/120Hz en 8K-videoresolutie-uitvoer ondersteunen. De adapter zal gratis aan klanten met de hieronder vermelde AVR-modellen worden verstrekt tijdens de garantieperiode.

Waarom?

Sommige nieuwe 8K-bronapparaten die uitvoer in 4K/120Hz- en 8K-videoresolutie ondersteunen, werkten niet volledig met Denon en Marantz 8K AVR's. Wanneer gebruikers probeerden 4K/120 of 8K uit te voeren via deze specifieke 8K-bronnen, kon de 4K/120 of 8K-video niet door de AVR worden gestuurd. Dit probleem deed zich zelfs voor wanneer de menu/GUI-optie "8K Enhanced" van de AVR was ingeschakeld.

Om het probleem te beperken, raadde Denon en Marantz gebruikers aan de spelconsole rechtstreeks op het beeldscherm aan te sluiten en dan de audio terug naar de AVR te sturen via ARC of eARC. Een andere workaround was het uitvoeren van de 8K-bron in 4K/60-resolutie. Bij die videoresolutie kon de AVR het beeld zonder problemen doorgeven. Met de nieuwe SPK618 HDMI-adapter zijn deze workarounds niet langer nodig en behoort het probleem voorgoed tot het verleden.

De SPK618-adapter

De SPK618-adapter corrigeert het HDMI-invoersignaal van de console/bron en levert de gecorrigeerde HDMI-gegevens aan de AVR, waardoor compatibiliteit gegarandeerd is.

De SPK618-adapter is beschikbaar voor klanten die in het bezit zijn van een van de onderstaande AVR’s en die het doorvoerprobleem ervaren. Gebruikers wordt geadviseerd de firmware van hun AVR te updaten. Zo zijn ze verzekerd van adaptercompatibiliteit, ook als hun producten niet zijn ingesteld op Auto Update.

Beschikbaarheid
De adapter wordt vanaf eind mei 2021 in Europa geleverd.

Betreffende modellen
Denon AVC-A110                                       
Denon AVC-X6700H                                   
Denon AVC-X4700H                                    
Denon AVC-X3700H                                    
Denon AVR-X2700H                                       
Denon AVR-X2700HDAB                              
Denon AVR-S960H                                         

Marantz AV7706
Marantz SR8015
Marantz SR7015
Marantz SR6015
Marantz SR5015
Marantz SR5015DAB
Marantz NR1711

Hoe kom ik aan de adapter voor Denon- en Marantz-producten?
Consumenten die een van de bovenstaande receivers hebben, hoeven niets op te sturen en hoeven hun producten thuis niet aan te passen. De low-profile adapter zal gratis aan klanten met de vermelde AVR-modellen worden verstrekt tijdens de garantieperiode. Volg deze stappen om de SPK618 te ontvangen:

Stap 1: ga naar www.denon.com/nl-nl/hdmiadapter of www.marantz.com/nl-nl/hdmiadapter
Stap 2: vul het formulier in met de benodigde informatie
Stap 3: wanneer de SPK618 HDMI-adapter is ontvangen, dienen gebruikers de firmware van de AVR te updaten.

Dit proces is uitsluitend geldig voor eigenaars die in Nederland, België en Luxemburg wonen. Klanten in andere landen kunnen contact opnemen met de winkelier waar zij hun product hebben gekocht.

*UPDATE: ter info, krijg je onderstaande melding op de website, dan heb je een model aangeschaft waarin het benodigde al is ingebouwd. Dat is afhankelijk van je serienummer, voor vragen kun je terecht bij de fabrikant.

Voor meer informatie: www.denon.com of www.marantz.com

MERK

EDITORS' CHOICE