NIEUWSBluesound

Radio Paradise MQA Audio komt beschikbaar op BluOS-spelers

Radio Paradise, Lenbrook International en MQA hebben vandaag een nieuwe hifi-internetradioservice aangekondigd, exclusief voor het BluOS-platform dat draait op de Bluesound hardware van Lenbrook. Radio Paradise, een door de luisteraar ondersteund internetradiostation dat bekend staat om zijn hoogwaardige audiostreams, levert nu MQA-gecodeerde audio op alle vier zijn mixkanalen, waarbij gebruik wordt gemaakt van 24-bits masters met hoge resolutie, indien beschikbaar.

Radio Paradise in MQA-kwaliteit op BluOS platform

Lenbrook International, de eigenaar en ontwikkelaar van het high-res BluOS-multiroom platform, heeft aangekondigd dat alle BluOS-apparaten in april 2021 een update zullen ontvangen om de ontvangst van Radio Paradise MQA mogelijk te maken als een native muziekstreamingoptie. Het zal worden opgenomen in alle huidige en toekomstige BluOS-compatibele apparaten van toonaangevende audiomerken zoals Bluesound, NAD Electronics, DALI-luidsprekers, Monitor Audio, Roksan, Peachtree en PSB-luidsprekers. De samenwerking is naar eigen zeggen de eerste keer dat een internetradiostation MQA-gecodeerde inhoud zal presenteren.

“Als muziekliefhebbers en audiofielen was het een openbaring om het prestatieverschil in muziek te horen wanneer deze in MQA werd gecodeerd, zelfs wanneer er slechts 16-bit/44 kHz masters beschikbaar zijn,” aldus Bill Goldsmith uit, een oude radiopersoonlijkheid en oprichter van Radio Paradise. “Het is een unieke kans voor ons om verbeterde audioprestaties te bieden aan onze BluOS-luisteraars die de kwaliteit van weergave en inhoud zeer serieus nemen. Het team van BluOS is 100% toegewijd aan het leveren van high-res audio rechtstreeks naar de luisterruimte en ondersteunt ons werk bij Radio Paradise al lang. Onze gedeelde waarden voor de allerbeste audio maken van deze samenwerking een volkomen natuurlijke evolutie.”

“Radio Paradise MQA is het perfecte voertuig voor de muzikale curatie van Bill en het Radio Paradise-team,” zegt Mike Jbara, CEO van MQA. “We zijn er trots op een rol te spelen bij het laten zien van hun talent en expertise naast onze jarenlange medewerkers van het BluOS-platformteam.'s Werelds best klinkende entertainment is wat klanten van BluOS zijn gaan verwachten na hun jarenlange leiderschap en innovatie in audio met hoge resolutie.”

“Het BluOS-ecosysteem heeft de grootste selectie van MQA-spelers ter wereld,” zegt Gord Simmonds, President & CEO van The Lenbrook Group, het bedrijf dat het BluOS-platform ontwikkelt. “We wilden onze veeleisende klanten iets bieden dat ze nergens anders kunnen krijgen. Nu hebben onze BluOS-merkenfamilie en hun wereldwijde klanten een exclusieve 24/7 mix van MQA-inhoud binnen handbereik. Om samen te werken met Bill en Radio Paradise en onze MQA-vrienden om deze geweldig klinkende muziek aan te bieden aan onze klanten, voor wie hoge resolutie audio en hifi voorop staan, is een uitstekende afstemming van onze gedeelde visies.”

Wordt vervolgd in de loop van  april 2021, na ontvangst en installatie van de beloofde firmware-update.

MERK

EDITORS' CHOICE