Wilson Benesch kondigt nieuwe generatie Torus Infrasonic Generator aan

De Engelse luidsprekerbouwer Wilson Benesch heeft een nieuwe Torus Infrasonic Generator aangekondigd, een apparaat om de laagste tonen in de muziekweergave een extra zetje te geven. Het bedrijf uit South Yorkshire stelt dat pauken en kickdrums geweldige voorbeelden zijn van instrumenten die de infrasone technologieën van Wilson Benesch inspireerden. Elk muziekinstrument creëert een laagfrequent geluid met dynamiek die je in de borst raakt. Dit is wat de Torus-serie wil herscheppen: de ervaring van livemuziek. In de loop van de zomer zal de Torus Infrasonic Generator op de markt komen.

Wilson Benesch Torus Infrasonic Generator

De geheel nieuwe Torus Infrasonic Generators van Wilson Benesch zullen deze zomer op de markt verschijnen. De in de Engelse plaats Sheffield gevestigde luidsprekerbouwer heeft het oorspronkelijke ontwerp dat in 2006 werd uitgebracht verder ontwikkeld om de volgende generatie laagfrequente geluidstechnologieën te creëren.

Het nieuwe ontwerp omvat innovatieve technologieën, zoals een push-pull motorontwerp, een afgeronde geometrische behuizing die de bovengenoemde instrumenten nabootst en een super lichtgewicht Carbon Fiber - Polyethylene Terephthalate diafragma. Het resultaat is niets minder dan bliksemsnel, sterk geïntegreerd, perfect opgelost laagfrequent geluid dat de luisteraar fysiek beweegt.

Het hart van de Torus is een stalen kern van 16 kilogram. De kern zorgt ervoor dat alle energie van de twee push-pull neodymium magneten geaard is. Dit bleek ingenieus, eenvoudig en volkomen uniek te zijn. Het resultaat, zegt Wilson Benesch, was de afwezigheid van kastruis en subwoofer-drone.

Verdere innovatie komt door een samenwerking tussen Wilson Benesch en twee toonaangevende bedrijven op het gebied van vezelweefsel en composietontwerp. Het resultaat is de uitvinding van een nieuwe stof om te bereiken wat voorheen onmogelijk was, zegt de fabrikant. Het diafragma (conus) van koolstofvezel-polyethyleentereftalaat is geometrisch geoptimaliseerd en gemaakt van een geweven materiaal dat zowel de vezel als de harsmatrix bevat. Dit materiaal wordt exclusief in Europa geweven voor Wilson Benesch. Het bedrijf onderstreept dat “het geometrisch geoptimaliseerde,lichter-dan-200gram, koolstofvezel-polyethyleentereftalaat diafragma een wonder van techniek is”. Het nieuwe materiaal is zodanig sterk dat 1.000 keer zijn eigen massa kan dragen. Het lichtgewicht diafragma in het hart van de nieuwe Torus-serie zou de industrienorm bepalen, zowel wat betreft stijfheid als demping.

De nieuwe Torus-serie belooft een nieuw niveau van verfijning, kwaliteit en prestaties. Muziekliefhebbers wordt een nieuw niveau van laagfrequente geluidsweergave beloofd. Wilson Benesch heeft aangegeven later meer technische details over de nieuwe Torus Infrasonic Generator naar buiten te brengen.

Wilson Benesch Torus Infrasonic Generator: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet meer dan dat de Torus Infrasonic Generator in de loop van de zomer op de markt zal komen en dat bestellingen vanaf mei geplaatst kunnen worden. We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar – louter ter indicatie – afgaande op de beschikbare informatie zal de prijs waarschijnlijk ergens in de buurt van de 15.000 euro komen te liggen.


EDITORS' CHOICE