NIEUWS

Bugatti en Tidal Audio werken samen aan "Tidal voor Bugatti" luidsprekers en bron

Eind vorig jaar kondigde de Duitse luidsprekerbouwer Tidal Audio (nee, niet de streamingdienst) aan dat het zou gaan samenwerken met de al even hoogwaardige fabrikant van luxe auto's, Bugatti, uit de Elzas, Frankrijk. Nu hebben ze ook hun aanbevolen bron aangekondigd, de Royale MC1 Streaming DAC. We hebben het hier over heel fraai, heel duur en heel exclusief. De eerste luidsprekers in het partnerschap zijn de 'Edition Noir' en 'Edition Blanc', elk gelimiteerd tot slechts vijftien paar.

Bugatti en Tidal Audio brengen exclusieve luidsprekers en bron uit

De argeloze lezer zou kunnen denken dat de samenwerking tussen autobouwer Bugatti en luidsprekerbouwer Tidal Audio gaat over hifi voor in de auto. Nee, daar gaat het niet over. Het gaat over fraaie en hoogwaardige vloerstaande luidsprekers. Het samenwerkingsverband heeft nu ook een passende bron aangekondigd. Bugatti en Tidal Audio streven er naar eigen zeggen naar om eersteklas audiosystemen te maken die “een nieuwe standaard zullen zetten voor thuismuzieksystemen, de Bugatti van de thuisaudio”. Bugatti en Tidal Audio zijn verenigd in een gedeelde filosofie: “streven naar perfectie zonder grenzen om te presteren met een uitzonderlijk ontwerp, inspanning en compromisloze geest.” Oprichter en CEO van Tidal Audio Jörn Janczak heeft altijd een sterke passie voor sportwagens gehad en Bugatti in het bijzonder had een specifieke fascinatie voor hem.

Het partnerschap tussen Bugatti en Tidal Audio begint met de “Royale”-productlijn van luidsprekers met een 'optielijst' van afwerkingen om te wedijveren met een supercarfabrikant. De belangrijkste ontwerpen zijn Monocoque en Duotone en de klant kan kiezen tussen piano-afwerkingen of avant-garde kleur- en materiaalcombinaties. Elk Royale luidsprekerpaar kan worden aangepast met koolstofvezel, stoffen, leer, gepolijst roestvrij staal, donker aluminium of edelmetalen oppervlakken.

De voorkant van de luidsprekers is voorzien van het Bugatti-logoplaatje, afgewerkt in gepolijst roestvrij staal en gebogen om de vorm van de kast aan te passen, en de achterplaat draagt het merk “Tidal For Bugatti” om de exclusieve samenwerking te onderstrepen.

De “Royale” heeft vier subwooferdrivers per luidspreker en een drieweg frontunit met een midrange-driver en tweeter met een diamanten conus. Royale is een actieve luidspreker met daarin krachtige versterkers. De bijpassende muziekcontroller maakt verbinding met allerlei bronnen mogelijk, inclusief muziekstreamingdiensten en tv, en kan worden bediend met slimme apparaten en Tidal heeft zojuist hun nieuwe aanbevolen bron aangekondigd, de Tidal voor Bugatti Royale MC-1 DAC/streamer.

Tidal for Bugatti: technische specificaties 

  • Vierweg hybride actieve multikanaals actieve luidspreker
  • 3D-vormige monocoque kast met meerdere kamers (Monocoque) en dual-shell kast (Duotone) gemaakt van Tidal Audio's gepatenteerde kastmateriaal Tiralit
  • 1 x 30 millimeter diamanten tweeter met hoge efficiëntie
  • 1 x 127 millimeter hoge efficiëntie keramische midrange driver of 1 x 127 millimeter hoge efficiëntie diamond midrange-woofer (optionele prestatie-upgrade)
  • 2 x 170 millimeter frontwoofers met aluminium conus
  • 4 x 265 millimeter subwoofers met lange slag met aluminium conus, impulscompensatie, gesloten basbehuizing
  • Audio-ingangen: LAN, XLR
  • Aanpassingen: bas (toon en niveau), luidsprekerplaatsing (effect basweergave afhankelijk van luidsprekerplaatsing), energiemodus (muziekgevoel, afstandsbediening, lokaal)
  • Afmetingen en gewicht luidspreker: 144 x 28 x 60 centimeter
  • Gewicht: 160 kilogram per luidspreker

 

Tidal for Bugatti: prijzen en leveringsinformatie

De eerste luidsprekers in het partnerschap zijn de 'Edition Noir' en 'Edition Blanc', elk gelimiteerd tot slechts vijftien paar. De Tidal voor Bugatti Royale Monocoque begint bij 260.000 euro en de Royale Duotone begint bij 282.000 euro. De MC-1 kost 48.000 euro.


EDITORS' CHOICE