NIEUWS

Lucid Air wordt 's werelds eerste voertuig dat Dolby Atmos integreert

Lucid Motors is een relatief kleine Amerikaanse autobouwer. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat het model Lucid Air, een volledig elektrische aangedreven auto, voorzien zal worden met een Dolby Atmos audiosysteem met 21 luidsprekers. Niet alleen de geluidskwaliteit zou grensverleggend moeten worden, maar het systeem kan ook helpen met het vergroten van de veiligheid, aldus de fabrikant. 

Lucid Motors: nieuwe autofabrikant in Californië

De missie van Lucid Motors is om de acceptatie van duurzame energie te inspireren door de meest fascinerende elektrische voertuigen te creëren, gecentreerd rond de menselijke ervaring. De eerste auto van het bedrijf, de Lucid Air, is een ultramoderne luxe sedan met een op Californië geïnspireerd ontwerp dat wordt ondersteund door race-bewezen technologie. Met luxueuze binnenruimte in een middelgrote exterieurvoetafdruk, zullen geselecteerde modellen van de Air in staat zijn om een geprojecteerd EPA-bereik van meer dan 800 kilometer. De levering aan klanten van de Lucid Air, die zal worden geproduceerd in de nieuwe fabriek van Lucid in Casa Grande, Arizona, begint in de tweede helft van 2021, aldus de fabrikant op zijn website.

Lucid Air voorzien van Dolby Atmos

Lucid Motors heeft de samenwerking met Dolby bekend gemaakt. De Luicd Air, de eerste auto van het bedrijf krijgt een Surreal Sound-systeem dat bestaat uit in totaal 21 luidsprekers die van voren, van achteren, van de zijkanten en uit het plafond geluid zullen produceren. Alle drivers zijn optimaal geïntegreerd en gepositioneerd in het interieur van de elektrische auto. Volgens de autofabrikant zorgt het multidimensionale geluid van Dolby Atmos voor een meeslepende audio-ervaring in zijn luxe EV.

Lucid werkte samen met Dolby Atmos en gebruikte de opnamestudio van Capitol Records Studio C als referentieontwerp. Het luidsprekersysteem werd vervolgens afgesteld om de unieke ruimte van het interieur van de Air te optimaliseren. Tim Pryde, Director of Music bij Dolby Laboratories licht toe: “van vernieuwde klassiekers tot enkele van de grootste hitlijsten van dit moment, Dolby Atmos Music is door de muziekgemeenschap positief omarmd en gezien als een van de grootste paradigmaverschuivingen in de branche in de afgelopen vijftig jaar. Als bedrijf zetten we ons volledig in om meeslepende audio te bieden op alle manieren waarop van muziek wordt genoten. Automotive is een natuurlijke uitbreiding van de ongelooflijke ervaring van muziek in Dolby Atmos, en we zijn verheugd om dit met Lucid naar de wereld te brengen.

Lucid Air Surreal Sound-systeem van Lucid biedt ook veiligheid

Naast het uitgebreide palet van Dolby Atmos zal het Surreal Sound-systeem van Lucid een ongekende ervaring bieden, maar dat is niet alles. In het persbericht staat “de audio-ervaring strekt zich uit tot het intuïtieve ontwerp van de Air, inclusief akoestische signalering van meldingen, indicaties, waarschuwingen en alle andere audio die wordt uitgezonden om de bestuurder en passagiers te waarschuwen.” Wat dit allemaal precies inhoudt, is niet duidelijk. Maar het is vast meer dan de vriendelijke vrouwenstem van het navigatiesysteem die zegt dat je over 500 meter rechtsaf moet slaan.

Komt de Lucid Air ook naar Europa? Geen idee, wellicht op termijn als productie en verkoop in de VS goed zouden lopen. Meer weten? Kijk dan op de website van Lucid Motors.


EDITORS' CHOICE