NIEUWSFocal

Audiosysteem van Focal optioneel te plaatsen in de nieuwe DS 4

Het Franse automerk DS Automobiles werkt opnieuw samen met de Franse luidsprekerspecialist Focal. De nieuwe DS 4 kan optioneel worden voorzien van een audiosysteem van Focal en belooft daarmee een unieke geluidservaring. Het systeem bestaat uit een 16-kanaals klasse D versterker en 14 drivers die allemaal gecamoufleerd zijn weggewerkt in het interieur.

Focal Car HiFi

Audiosystemen van de Franse audiofabrikant zijn te vinden in andere modellen van de Franse fabrikant DS Automobiles, zoals de DS 7 Crossback, de DS 3 Crossback en de nieuw gelanceerde modellen DS 9 en DS 4. Focal heeft een lange samenwerking met de autogroep Groupe PSA, waar ook het Franse Peugeot deel van uitmaakt. Voor het premiummerk DS Automobiles zijn echter naar eigen zeggen bijzonder uitstekende systemen zo ontworpen dat het afspelen van muziek ook duidelijk in het premiumsegment kan worden ingedeeld.

Vooral in het interieur moet de bestuurder een bijzondere omgeving worden geboden, hier versmelt Augmented Technology met de cockpit tot een puur design dat zowel hightech als ergonomisch is. Dankzij de materialen die hier worden gebruikt, zoals verschillende soorten leer, alcantara, carbon en hout, is het interieur de perfecte mix van verfijning en technologie, aldus de fabrikant. Een zeer belangrijk aspect is het audiosysteem dat Focal Electra Audio System wordt genoemd.

DS 7 Crossback, DS 3 Crossback, DS 9 en nu DS 4

Zoals bij de eerdere modellen DS 7 Crossback, DS 3 Crossback en natuurlijk de DS 9 valt het audiosysteem van de nieuwe DS 4 nauwelijks op, althans visueel. Het systeem verdwijnt in de luxe vormgeving. De fraaie luidsprekerroosters komen alleen naar voren op enkele prominente plaatsen, bijvoorbeeld op de A-stijlen of C-stijlen, en niet in de laatste plaats op de bovenkant van het dashboard, waar een centrale middenluidspreker is verborgen.

De ingenieurs van Focal JMLab en DS Automobiles hebben natuurlijk ook het Focal Electra-systeem specifiek voor de DS 4 geoptimaliseerd, met zowel prestatie als luisterplezier in gedachten. Zo werd hier een nieuwe generatie luidsprekerdrivers gebruikt en werd ook een nieuwe versterker gebruikt.

Focal Electra Audio System in DS 4: 690 Watt klasse D en veertien luidsprekers

Volgens de website van Focal zijn er maar liefst 14 luidsprekers in de DS 4 geplaatst. De nieuwe woofers zijn voorzien van Polyglass Cone-technologie, die kan bogen op een optimale balans en hoge dynamiek. Naast de al genoemde 80 millimeter centerluidspreker zijn er twee 165 millimeter midrange woofers in de voorportieren, nog twee dergelijke woofers in de twee achterdeuren en een 80 millimeter satelliet midrange driver in de C-stijl.

De tweeters zijn aluminium inverted dome TNF-tweeters voor de grootste verscheidenheid aan details en optimale straling. Er zijn twee tweeters van 35 millimeter in de A-stijl, twee tweeters van 25 millimeter in de achterdeuren, plus twee satelliettweeters van 35 millimeter in de C-stijl. Er is ook een Focal Ovoid Subwoofer met Triple Voice Coil Power Flow-technologie in de kofferbak.

Alle drivers worden aangedreven door een 16-kanaals versterker in klasse D met 690 Watt.

Uiteraard kan de gebruiker op verschillende manieren het geluid manipuleren en voorkeursinstellingen opslaan.

Even over de auto: de nieuwe DS 4 is verkrijgbaar in verschillende designvarianten, die ook individueel verder geconfigureerd kunnen worden. Naast diverse benzine- en dieselmotoren is er ook een plug-in hybride om uit te kiezen.

Het Focal Electra-audiosysteem is als optioneel accessoire verkrijgbaar voor alle ontwerpvarianten. Net als bij de DS 7 Crossback en DS 9 kan de bestuurder nu genieten van een speciale voorruit met akoestische beglazing.

En wat kost al dit moois? Dat weten we nog niet maar wie meer wil weten kan kijken op de website van Focal, op de website van DS Automobiles. of op de speciale website genaamd Focal Inside.

MERK

EDITORS' CHOICE