NIEUWSSVS

SVS 1000 Pro-serie: nieuwe krachtige maar betaalbare subwoofers

Het in de VS gevestigde audiobedrijf SVS heeft zijn 1000-productlijn van subwoofers bijgewerkt en opnieuw uitgebracht onder de naam 1000 Pro. De SB-1000 Pro is een gesloten model en de PB-1000 Pro heeft baspoorten aan de voorkant. Hoewel sprake is modellen op instapniveau is techniek afkomstig uit duurdere modellen. De levering gaat naar het zich laat aanzien begin april 2021 beginnen.

SVS 1000 Pro: gesloten kast of kast met baspoorten

Het Amerikaanse SVS heeft bekend gemaakt dat zijn instapserie van thuistheater subwoofers is bijgewerkt. De SB-1000 Pro is een gesloten model en de PB-1000 Pro is voorzien van baspoorten aan de voorzijde. De nieuwe 1000 Pro-lijn vervangt de populaire SB-1000 en PB-1000 thuistheater subwoofers. Lees ook onze recensie over de SVS SB-1000.

SVS zegt dat trickle-down-technologie van zijn vlaggenschip 16-Ultra-subwoofers de 1000 Pro-serie mogelijk heeft gemaakt. Elk model beschikt over een geheel nieuwe 12-inch SVS-driver met hoge uitslag en een krachtige versterker die volgens de fabrikant 325 Watt RMS en 820+ Watt piekvermogen kan leveren. De versterker is de beproefde Sledge STA-325D-versterker met discrete MOSFET-uitgang voor moeiteloze, serviesrammelende bas met nauwkeurige controle en nauwkeurigheid. Het immense vermogen wordt gecontroleerd door een 50 MHz Analog Devices DSP, die een perfecte lage frequentie-uitvoer claimt, op het juiste niveau, met veeleisende precisie.

SVS SB-1000 Pro: Sealed Cabinet Subwoofer

De SB-1000 Pro van SVS pakt op bij 20 Hz en heeft muzikaliteit die zowel audiofielen als thuisbioscoopfans zal bekoren. Volgens SVS heeft de SB-1000 Pro een frequentiebereik van 20 Hz tot 270 Hz (+/- 3 dB) en waren deze prestaties nooit eerder voor deze prijs beschikbaar in een kast van deze omvang.

SVS PB-1000 Pro: Ported Subwoofer

In een nieuw geport ontwerp belooft de SVS PB-1000 Pro kamerschuddende output en ondergrondse lage frequentie-uitbreiding ver onder de drempel van het menselijk gehoor, waar het alleen wordt gevoeld. Het geheel nieuwe ontwerp met dubbele poort maximaliseert de luchtstroom en beweging van de driver voor een grotere output, terwijl de kans op poortturbulentie wordt geëlimineerd. SVS beschrijft het als adembenemend krachtig en toch altijd nauwkeurig in frequentierespons.

Volgens SVS loopt het frequentiebereik van 17 Hz tot 260 Hz (+/- 3 dB) in standaardmodus en van 19 Hz tot 260 Hz (+/- 3dB) in gesloten modus.

SVS 1000 Pro-serie: bediening met een app

Ook standaard op beide modellen is de smartphone-app SVS-subwooferbediening, ontworpen om het gemakkelijk te maken om een subwoofer vanaf elke plek in de kamer te bedienen en af te stemmen. De mobiele app regelt het volume, heeft toegang tot meerdere DSP-functies en programmeert aangepaste voorinstellingen voor afstemming met één druk op de knop, geoptimaliseerd voor muziek, films, games en meer. Het gebruik kan ook de crossover-frequenties, een parametrische EQ met drie banden, polariteit, kamerversterking en meer aanpassen, allemaal vanaf de luisterpositie.

De SVS-subwoofer-app maakt ook geavanceerde aanpassingen mogelijk, zoals toekenning van een naam aan bepaalde voorinstellingen van de subwoofer of configuratie van de stand-bymodus van de subwoofer. Eventueel kan worden teruggeschakeld naar de fabrieksinstellingen. Bluetooth-connectiviteit biedt volledige controle, zelfs wanneer de subwoofer uit het zicht is, en bi-directionele feedback toont aanpassingen in realtime op zowel de app als de subwooferinterface op het achterpaneel.

SVS 1000 Pro-serie: krachtige versterker

De 1000 Pro-serie wordt aangedreven door een indrukwekkende en geavanceerde Sledge STA-325D-versterker die de hoge stroomuitvoer van discrete MOSFET's combineert met klasse D-efficiëntie. Met een indrukwekkende 325 Watt RMS en 820+ Watt piekvermogen en verdwijnend lage vervorming, ontketent het unieke ontwerp bijna grenzeloze on-demand stroom naar de driver, met behoud van nauwkeurige drivercontrole, aldus SVS. De 1000 Pro Series subwoofers spelen moeiteloos en bereiken toch een nauwkeurige frequentierespons.

Het enorme vermogen van de Sledge-versterker wordt benut door een 50 MHz Analog Devices Audio DSP met 56-bits filtering, de meest geavanceerde DSP-engine die beschikbaar is in een subwoofer voor thuis. De overvloedige verwerkingskracht handhaaft een ongerepte geluidskwaliteit die trouw is aan het bronmateriaal door middel van geavanceerde afstemming in de kamer, geoptimaliseerde frequentieresponscurves, krachtige DSP-regelaars en meer. SVS beweert dat dit niveau van verwerkingskracht gewoon ongehoord is in deze prijsklasse. “Het resultaat is een diepe en daverende laagfrequente uitvoer onder de drempel van het menselijk gehoor, met een nauwkeurige frequentierespons en een scherpe snelheid bij transiënten die muziek en films met een overtuigend realisme tot leven brengen,”.aldus SVS.

SVS 1000 Pro: technisch ontwerp

De SVS 1000 Pro-subwoofers worden geleverd met volledig nieuwe driverontwerpen waarvan het bedrijf zegt dat ze zijn gebouwd voor serieuze output, finesse en nauwkeurigheid. De gepatenteerde SVS-drivers zijn voorzien van een motor met dubbele ferrietmagneet en parabolische surround met lange slag voor extreme uitslag met SPL's die de kamer onder druk zetten. Een lichtgewicht en stijve aluminium geventileerde conus met stofkap van composietvezel verplaatst enorme hoeveelheden lucht om voelbare sonische energie te creëren zonder de controle te verliezen. SVS beweert dat dit alles culmineert in zuivere, nauwkeurige bassen, zelfs bij een hoog volume.

Subwoofers die in staat zijn tot dergelijke extreme prestatieniveaus, vereisen even formidabele kastontwerpen, dus de 1000 Pro-serie is gebouwd met een extra dikke MDF-frontplaat en een stevige interne versteviging om de aandrijfeenheid te ondersteunen en om een akoestisch inerte omgeving te garanderen. Het sterk versterkte interne ontwerp elimineert elke kans op verkleuring of resonantie van de kast, zelfs wanneer de diepste lage frequenties op hoog volume worden gespeeld.

“We hebben mensen geschokt door de prestatieverbetering van de 2000 Pro-serie, die onze populairste subwoofers aller tijden heeft vervangen. Met de 1000 Pro-serie ligt de prestatielat nog hoger en ik twijfel er niet aan dat audiofans zullen versteld staan van wat deze subwoofers leveren. Onze ingenieurs hebben de meest geavanceerde versterkertechnologie van onze vlaggenschip-subwoofers geïmplementeerd, terwijl ze de drivers, de kasten en de gebruikerservaring hebben geüpgraded met onze SVS-smartphone-app. Vergeleken met hun voorgangers en de concurrentie is de 1000 Pro-serie een enorme sprong voorwaarts.,” zo verklaart de trotse fabrikant.

SVS 1000 Pro-serie: prijzen en leveringsinformatie

Waarschijnlijk gaat de levering begin april 2021 starten. De prijs voor de SB-1000 Pro is 599 euro voor de Black Ash uitvoering en de hoogglans witte en zwarte uitvoering kost 699 euro. Het witte model is echter al tot mei uitverkocht. Meer weten? Kijk dan op de website van SVS of op de website van SVS Nederland.

MERK

EDITORS' CHOICE