NIEUWS

Redesign HIFI.NL - in vorm en stijl, maar niet in toon of inhoud (dus niet schrikken!)

Rob Nijman | 26 februari 2021

Als je vandaag -of in ieder geval vanaf vandaag- op HIFI.NL bent beland, zal je wellicht even schrikken. Je wordt er namelijk geconfronteerd met het eerste redesign van de homepage sinds een jaartje of vijf. We namen toen afscheid van een enigszins gedateerde vormgeving, en deelden de belangrijkste rubrieken logischer in. Nu, en eigenlijk in het verlengde daarvan, presenteren we opnieuw een redesign, waar je uiteraard wat toelichting bij krijgt.

Sinds de overname van HIFI.NL in de zomer van 2019 wilden we in overleg met de nieuwe uitgever een andere uitstraling aan het platform geven. Een uitstraling gevoed door de fraaie lifestyle beeldspraak van de fabrikanten en producten waar we over schrijven. Inhoudelijk verandert er niets, het gaat om de vormgeving die we beter aan willen laten sluiten, gericht op de mooie merken uit het HiFi marktsegment. 

Het oude design heeft sterke punten, maar we wilden in één enkele oogopslag meer van onze redactionele artikelen kunnen laten zien. Natuurlijk is de nieuwsrubriek een belangrijk onderdeel daarvan, maar waar we echt het onderscheid maken is met onze reviews, achtergronden en de Hi-Visits bij de audiospeciaalzaken in Nederland en België. De voornaamste uitdaging was om die indeling, die aansluit op de uitbreiding (lees: toegenomen frequentie) van onze redactionele inhoud, in een hedendaags design te steken, waarin we de sterke en vooral herkenbare punten van het huidige ontwerp behouden. Dankzij input van diverse experts en natuurlijk onze eigen redactie hebben we die wensen en ideeën nu vertaald naar deze stijl en vormgeving, die we je vandaag met trots voor willen leggen. We hopen dat het onze lezers aanspreekt, doordat we de waardevolle bijdragen van onze redactie nu nog beter uit kunnen lichten.

We hebben ervoor gekozen om niet direct de gehele website in deze vernieuwde look & feel te steken, maar dat na deze introductie gefaseerd te lanceren. We zullen in de komende periode de nieuws- en reviewpagina's in het nieuw steken, en aansluitend ook de merk- en winkelpagina’s aanpakken, om uiteindelijk tegen het einde van het kalenderjaar de omschakeling volledig te maken. Wordt dus vervolgd! Voor nu zijn we in ieder geval mooi op tijd om in maart weer met een Maand van de HIFI te starten, nu we door de versoepeling van de huidige maatregelen vanaf de komende maand weer een stuk eenvoudiger naar de audiospeciaalzaak kunnen!


EDITORS' CHOICE