NIEUWSOmera

ThuisTesters gezocht: audiokabels van Ricable

Redactie Hifi.nl | 22 maart 2021 | Ricable

In het assortiment van audiospeciaalzaak én importeur Omera in Vlaardingen vind je sinds een tijdje de kabels van Ricable, audiovakmanschap uit Italië. In een uitgebreide multitest van Harro gingen we aan de slag met de exclusieve Dedalus-serie, maar in deze oproep zijn we weer op zoek naar de ervaringen van onze lezers. Daarom hebben we in overleg met Omera een viertal kabels geselecteerd, en zijn we dus op zoek naar vier lezers die in de komende maand met zo'n Ricable audiokabel aan de slag willen. 

Ricable

Ricable is begin deze eeuw opgericht door gepassioneerde Hifi-liefhebbers in het Noord-Italiaanse Ollegio. Hun doel: de fabricatie van kabels die uitblinken in geluidskwaliteit en design maar nog wel betaalbaar blijven. Alle kabels worden met de hand gefabriceerd van de uiterst betaalbare instapmodellen tot en met de volstrekt compromisloze Invictus. Ricable biedt een compleet assortiment: luidsprekerkabels, power cables, digitale coaxiale kabels en analoge kabels als XLR, RCA en phonokabels.

De Italiaanse kabelbouwer en Omera bieden vier kwaliteitslijnen, van laag naar hoog: Primus, Magnus, Dedalus en Invictus. Alle kabels worden geproduceerd in de eigen fabriek in Oleggio in Noord-Italië. De kabels die door Omera zijn geselecteerd, komen uit de Primus- en Magnus-serie. Dat zijn de volgende modellen:

  • Ricable Primus Power, 2 meter
  • Ricable Primus Speaker, 3 meter
  • Ricable Primus Signal, 0,5 meter of 1 meter
  • Ricable Magnus Signal, 2 meter of Magnus Digital (Coax) 1 meter

Op de nieuw gelanceerde website vind je meer informatie: www.ricable.nl

Ricable ThuisTest

Wat houdt deze actie concreet in? We zoeken in de komende twee weken vier lezers die graag tijdelijk over een Ricable kabel willen beschikken, om daar aansluitend een user review over te schrijven. 

Het enige wat je dan nu hoeft te doen, is onderstaand je gegevens achterlaten, en natuurlijk even te laten weten waarom jij graag met dit audiofiele experiment aan de slag wil. In de week van maandag 29 maart selecteren we vier deelnemers die daags erna hun reviewkabel mogen verwachten. Die mag je overigens houden, dus hoewel we 'reviewexemplaar' zeggen, hoef je geen koerier voor de retourzending te verwachten. Wel vragen we je om aansluitend je ervaringen op te tekenen in reviews die we individueel op HIFI.NL gaan publiceren. 

Aanmelden kan via onderstaand formulier tot maandag 29 maart aanstaande. Geef bij je toelichting ook even een voorkeur op voor een type kabel (en kies dus in geval van de Magnus voor Signal of Digital).

*UPDATE: het deelnameformulier is gesloten. Geselecteerde deelnemers krijgen op maandag 29 maart bericht.

MERK

EDITORS' CHOICE