NIEUWSGoldmund

Goldmund Eidos Reference: duurste optische schijfjesspeler ooit?

Het Zwitserse audiobedrijf Goldmund heeft de Eidos Reference aangekondigd, een optische schijfjesspeler die cd’s, sacd’s en audiobestanden van data dvd’s kan lezen. Goldmund levert een bijpassend meubel mee en het geheel weegt meer dan 110 kilogram. De prijs is van het niveau “wie moet vragen naar de prijs, kan het niet betalen”.

Goldmund Eidos Reference: optische schijfjesspeler van het hoogste niveau

De Eidos Reference van Goldmund mikt volgens de in Zwitserland gevestigde fabrikant met zijn klank, gewicht en prijs op de bovenkant van de markt. De ingenieurs van het bedrijf hebben naar eigen zeggen alles gedaan om de beste schijfjesspeler te bouwen.

De nieuwe speler deelt zijn wortels met de originele Eidos Reference. Hij kan worden gekoppeld aan een computer via de USB-ingang (tot 384 kHz PCM, tot 22.579,2 MHz DSD), of met een breder scala aan audioapparatuur via de digitale en analoge uitgangen aan de achterzijde, waaronder analoge gebalanceerde XLR-uitgangen en ongebalanceerde cinch-uitgangen. De gebruiker kan ook één van de digitale uitgangen gebruiken.

De Eidos Reference weegt 110 kilogram en de afmetingen zijn 68 x 80 x 53 centimeter (BxHxD) met het meubel meegerekend. Het loopwerk is een D&M SACD-loopwerk, geïntegreerd in een Goldmund mechanisch aardingssysteem dat trillingen elimineert. Bovendien verhoogt een demper de stijfheid van het ladermechanisme, wat de geluidstransparantie verbetert, aldus Goldmund.

Het resultaat is een S/R-verhouding van meer dan 128 dB en een geclaimde kanaalscheiding van meer dan 125 dB. Goldmund geeft een frequentiebereik op van 10 Hz tot 20 kHz. Buiten dit bereik geeft Goldmund nog de volgende specificaties: 5 Hz (-0,15 dB), 24 kHz (-0,45 dB), 48 kHz (-1,4 dB) en 96 kHz (-4,3 dB).

De Eidos Reference SACD is verkrijgbaar in twee afwerkingen: zilver en mat zwart en belooft de perfecte audiobron te worden voor veeleisende muziekliefhebbers die verwachten dat hun geluidssystemen een verliesvrije audioresolutie leveren, geen vervorming, een fraai sculpturaal ontwerp en gebruiksgemak.

Goldmund Eidos Reference: prijs en leveringsinformatie

En wat kost al dit moois? De Goldmund Eidos Reference kost 200.000 euro en is leverbaar vanaf april/mei 2021. Meer weten? Kijk dan op de website van importeur PUURavd.

MERK

EDITORS' CHOICE