NIEUWS

Louis Vuitton Horizon Earphones: symbiose van mode en techniek

Modemerk Louis Vuitton heeft de blauwe draadloze Horizon Earphones voorgesteld. Sinds de lancering in 2019, animeert Louis Vuitton de collectie draadloze earphones met nieuwe kleuren en materialen. Als modemerk heeft Louis Vuitton geen ervaring met techniek en laat de techniek dan ook wijselijk over aan het meer ervaren Master & Dynamic. Het resultaat is naar eigen zeggen een mooi en goed klinkende draadloze in-ear hoofdtelefoon

Louis Vuitton Horizon Earphones: draadloze in-ear hoofdtelefoon

De nieuwe Horizon Earphones zijn volgens de fabrikant een eerbetoon aan de creativiteit van het modehuis. De vorm speelt met asymmetrie en contrast. Twee monogrambloemen – de ene rond, de ander met scherpe randen – in gepolijste staal krijgen vorm op een felblauw gekleurde behuizing van acetaat. De oplaaddoos krijgt de vorm van het model smartwatch Tambour Horizon. Eerder is de Horizon Earphones in andere kleuren uitgebracht.

Louis Vuitton blijft naar eigen zeggen vernieuwen met de allerbeste geluidskwaliteit en een verbeterde functionaliteit dankzij een systeem ontwikkeld door Master & Dynamic. Geoptimaliseerde Bluetooth-connectiviteit (versie 5.0) is gekoppeld aan een inductieve oplaadmodus voor een batterijduur tot dertig uur. De aanwezigheid van twee microfoons in elk van de oordopjes, die afzonderlijk kunnen worden gebruikt, betekent een aanzienlijke verbetering van de geluidskwaliteit.

De Horizon Earphones zijn voorzien van Active Noise Cancelling (ANC). De gebruiker kan ook kiezen om omgevingsgeluid door te laten, zoals tegenwoordig gebruikelijk voor ANC-hoofdtelefoons.

De drivers die een diameter hebben van tien millimeter zijn gemaakt van beryllium. De oordopjes wegen negen gram per stuk. Ze zijn waterbestendig volgens de IPX5-norm.

De Louis Vuitton Earphones Horizon zijn vanaf heden wereldwijd beschikbaar. Op de website van Louis Vuitton staat een prijs van 1.010 euro.

EDITORS' CHOICE