NIEUWSM2Tech

M2Tech Young MkIV: verbeterde versie van bestaande DA-converter

Het Italiaanse audiobedrijf M2Tech heeft de Young MkIV aangekondigd, een DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker die ook als voorversterker gebruikt kan worden. Alle moderne codecs en bestandformaten alsmede bluetooth worden ondersteund. De M2Tech Young MkIV is per direct leverbaar.

M2Tech Young MkIV: DA-converter, voorversterker, hoofdtelefoonversterker

De Young MkIV is het nieuwste product van het in de Italiaanse stad Pisa gevestigde M2Tech. De naam van de nieuwe DA-converter/hoofdtelefoonversterker is een eerbetoon aan de Canadese rockster Neil Young. Het is alweer de vierde generatie van de sccesvolle DA-converter/hoofdtelefoonversterker.

Een DAC-chip type AK4497 van Asahi-Kasei (AKM) vormt nu het hart van de compacte aluminium behuizing. De Young MkIV ondersteunt PCM- resoluties tot 768 kHz en DSD tot 22,4 MHz. Nieuw zijn ook de I2S-ingang, de analoge cinch- uitgang – naast de gebalanceerde XLR-uitgangen – en de hoofdtelefoonuitgang, die wordt gevoed door een speciale versterker die werkt in klasse AB. De decodering van MQA wordt ook ondersteund. De Young MkIV heeft weliswaar geen overvloed aan aansluitingen, maar hij kan worden gebruikt als voorversterker.

De Young IV kan met de meegeleverde afstandsbediening of via bluetooth worden bediend vanuit M2Tech’s apps voor iOS en Android. Hoofdontwerper Marco Manunta heeft ook de schakelingen in de voeding en in de analoge modules verbeterd. In de eindtrap bevindt zich een digitaal gestuurde analoge volumeregelaar, waarvan de positie voor elke ingang afzonderlijk kan worden opgeslagen.

De opgegeven S/R-verhouding is 122 dB. De vervorming zou niet meer zijn dan 0,0008 procent (bij 5 Volt rms output) op de gebalanceerde uitgang.

M2Tech Young MkIV: prijs en leveringsinformatie

De M2Tech Young MkIV is per direct leverbaar voor een prijs van 2.349 euro.


EDITORS' CHOICE