NIEUWS

Heavenly Soundworks FIVE17: het eerste product van een nieuw merk

Sinan Kökbugur | 08 december 2020 | Fotografie Fabrikant

Heavenly Soundworks is de naam van een nieuwe in de VS gevestigde luidsprekerfabrikant. Drijvende krachten achter het bedrijf zijn Kevin Couch en zijn zoon Jonathan Couch. Het eerste product van Heavenly Soundworks is de FIVE17, een actieve drieweg luidspreker die volgens de ontwerpers gebruiksgemak en een hoogwaardige geluidskwaliteit met elkaar zou moeten combineren.

Heavenly Soundworks FIVE 17: actieve monitorluidspreker

De FIVE17 is de kleinste en tevens de eerste luidspreker van het nieuwe Heavenly Soundworks. Het is ook de eerste die daadwerkelijk te koop is. Op de website van Heavenly Soundworks staan ook twee vloerstaande modellen aangekondigd genaamd TEN10 en TEN13, maar voor deze modellen geldt “Coming Soon”. Het productaanbod van Heavenly Soundworks is naar eigen zeggen bedoeld voor de veeleisende audiofiel en zet een nieuwe standaard voor audioprestaties en gebruiksgemak.

“Bij Heavenly Soundworks is het onze visie om op de meest eenvoudige manier de ultieme audio-ervaring te bieden,” zo zegt Jonathan Couch, medeoprichter van Heavenly Soundworks. “We doen dit door gebruik te maken van de nieuwste beschikbare wetenschap en technologie en we zijn verheugd de FIVE17 aan te kondigen als ons eerste beschikbare product dat aan die hoge normen voldoet.” Heavenly Soundworks wil af van “al het gedoe dat typisch is voor high-end audio”.

Kevin Couch vervolgt: “de typische audiofiele reis is bezaaid met verkeerde informatie en vereist grote investeringen in tijd, geld en vallen en opstaan om de prestaties van je audiosysteem te maximaliseren. Met Heavenly Soundworks-producten leveren we een audio-ervaring zo dicht mogelijk bij perfectie en dat direct uit de doos. Geen dure versterkers, voorversterkers, DA-converters, luidsprekerkabels en conditioners, ontvangers en tuners, enz. Alle ingewikkelde dingen zijn in ons systeem ingebouwd. Het enige dat de gebruiker moet doen is een muziekbron aansluiten. Wij hebben de rest afgehandeld.”

Deze combinatie van prestaties en gebruiksgemak wordt mogelijk gemaakt door de technologie die in deze systemen is ingebouwd. Met geïntegreerde versterking en krachtige DSP (Digital Signal Processing) bereikt het systeem een perfecte uitlijning van tijd, fase en cross-overs van drivers, terwijl het ook perfect voldoet aan de vereisten voor het vermogen en de gevoeligheid van de driver. Dit alles resulteert in een frequentierespons die kan wedijveren met die van veel grotere en duurdere systemen. Wat te denken van 30 Hz tot 20 kHz (+/- 1 dB) en bruikbare laagfrequente output tot 24 Hz (op niveau -6 dB)?

Het eerste product, de FIVE17, is een monitormodel dat circa 38 centimeter hoog is met een breedte ruim 21 centimeter en een diepte van bijna 29 centimeter. Maar zelfs in deze kleine footprint heeft Heavenly Soundworks geen concessies gedaan aan de geluidskwaliteit door te kiezen voor een drieweg ontwerp. Omdat het een actief ontwerp is, heeft elke driver een speciale versterker ingebouwd in de behuizing met een totaal beschikbaar vermogen van 350 Watt (125 Watt voor de woofer, 125 Watt voor de middentoner en 100 Watt voor de tweeter). Basuitbreiding aan de onderkant van het frequentiespectrum wordt mogelijk gemaakt met behulp van twee passieve lange slag radiatoren die een diameter hebben van circa 20 centimeter.

Een uniek kenmerk van het FIVE17-systeem zijn de drie verschillende presets die in elk systeem zijn geprogrammeerd, elk zorgvuldig ontworpen voor een specifiek volumebereik. Deze presets zijn gebaseerd op de nieuwste beschikbare wetenschap met betrekking tot de gevoeligheid van het menselijk gehoor bij verschillende volumeniveaus. Deze instelling zorgt ervoor dat je al je muziek ervaart, ongeacht het volumeniveau. Het wijzigen van presets en het aanpassen van het volume is allemaal eenvoudig te doen met de meegeleverde afstandsbediening.

“Laat je niet afschrikken door alle technologie,” zo stelt het Heavenly Soundworks-team dat naar eigen zeggen onvermoeibaar gewerkt om ervoor te zorgen dat de ervaring van de luisteraar meer over de muziek gaat dan over de technologie. Of, zoals Kevin (de man achter de presets en afstemming) het verwoordt: “Als je de muziek hoort zoals de muzikant het hoorde, denk dan aan Heavenly Soundworks.”

Heavenly Soundworks FIVE17: prijs en leveringsinformatie

Elk Heavenly Soundworks-luidsprekersysteem is ontworpen, ontwikkeld en met de hand gebouwd in de VS. De FIVE17 is nu beschikbaar en wordt op bestelling gemaakt. De koper kan kiezen uit een drietal uitvoeringen. Elke set kost 10.000 dollar en bevat stroomkabels, een digitale audiokabel (voor het aansluiten van de twee luidsprekers) en een afstandsbediening. Bovendien zijn bijpassende statieven verkrijgbaar voor een extra bedrag van 1.000 dollar.

Vooralsnog loopt alle verkoop via de website van Heavenly Soundworks. Een belangstellende in de Benelux moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, eventuele invoerheffingen en ook met het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE