NIEUWSSchiit

De Schiit Audio Modi 3+ is een hele goedkope DA-converter

Het Amerikaanse audiobedrijf Schiit Audio heeft de lat voor goede geluidskwaliteit met de nieuwe DA-converter genaamd Modi 3+ heel erg laag gelegd. Momenteel staat de Modi 3+ voor 135 euro op de Europese website van Schiit Audio en voor dat geld krijgt de gebruiker een handzaam kastje met een cinch uitgang en een drietal digitale ingangen.

Schiit Audio Modi 3+: DA-converter

De nieuwe Modi 3+ van Schiit Audio mag dan wel relatief goedkoop zijn, maar dat neemt volgens de fabrikant niet weg dat de klank uitstekend is. De DAC-chip is van AKM type AK4490. Het analoge signaal wordt afgehandeld door een OPA1662 opamp en nauwkeurige dunnefilm weerstanden.

De Modi 3+ heeft drie digitale ingangen, t.w. een optische en coaxiale cinch en een mini USB-ingang. De Modi 3+ heeft een tweede mini USB-ingang voor eventuele voeding. De voeding is nodig als de optische of coaxiale ingang wordt gebruikt of als het aangesloten USB-apparaat niet voldoende stroom zou kunnen leveren.

Schiit Audio geeft een frequentiebereik op van 20 Hz tot 20 kHz (+/- 0,1dB). De opgegeven vervormingscijfers beginnen bij het vierde cijfer achter de komma. De totale harmonische vervorming is kleiner dan 0,0003procent (20 Hz-20 kHz, 0dB) en de intermodulatievervorming is kleiner dan 0,0004 procent (20 Hz tot 20 kHz, CCIR). De S/R-verhouding is groter dan 116 dB (2 Volt RMS, ongewogen). De kanaalscheiding is groter dan –120 dB (20 Hz – 20 kHz).

We hebben de Modi3+ niet gehoord, maar de specificaties van dit kleine kastje zijn weliswaar niet uniek, maar ze mogen er zijn. En dat voor een prijs van momenteel 135 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Schiit Audio.


EDITORS' CHOICE