NIEUWSAudio Pro

Audio Pro G10: neerzetten of ophangen?

De Zweedse luidsprekerfabrikant Audio Pro heeft de G10 gelanceerd. De G10 is een draadloze luidspreker die kan worden neergezet of opgehangen, eventueel op z’n kop. De G10 ondersteunt Google Assistant, Google Cast en AirPlay 2. De koper kan kiezen uit een donkergrijze of lichtgrijze uitvoering.

Audio Pro G10

Het nieuwste product van het in Zweden gevestigde Audio Pro is de G10. Deze spraakgestuurde luidspreker is ook compatibel met AirPlay 2 en Google Cast. Door de Google Cast-functie van de G10 heeft hij ook de mogelijkheid om een multiroom systeem te vormen met andere Google Cast-luidsprekers, ongeacht of ze een ingebouwde Google Assistent-functie hebben. Overigens heeft de G10 ook knopjes voor de belangsrijkste functies.

De versterking van de G10 werkt in klasse D met een totaalvermogen van 52 Watt. Twee BMR-tweeters van 32 millimeter worden bijgestaan door twee passieve radiators van 114 millimeter. Een enkele lange slag woofer met een diameter van 76 millimeter neemt de lage tonen voor zijn rekening. Het frequentiebereik loopt volgens de fabrikant van 55 Hz tot 22 kHz.

Muzieksignaal komt binnen via wifi, maar de gebruiker kan ook de ingebouwde bluetooth-connectiviteit (versie 4.2) gebruiken. De G10 heeft ook een 3,5 millimeter analoge jackplug aansluiting.

De G10 kan worden neergezet of met een beugel aan de muur worden gehangen. De G10 kan ook op z’n kop aan het plafond worden gehangen, hetgeen de G10 ook heel geschikt maakt om in enkelvoud of meervoud in een bedrijfsruimte te hangen, zoals een showroom of restaurant.

Audio Pro G10: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de G10 van Audio Pro halverwege december op de markt komen in de uitvoeringen donkergrijs en lichtgrijs. Op de website van Audio Pro staat een prijs van 250 euro genoteerd.


EDITORS' CHOICE