NIEUWSNaim Audio

Naim Audio start twee nieuwe HD radiostations

Het Britse audiobedrijf Naim Audio heeft een tweetal internetradiostations gestart genaamd Naim Jazz HD en Naim Classical HD. De nieuwe radiostations zijn een aanvulling van het reeds bestaande Naim Radio HD en zullen gratis beschikbaar zijn op de daarvoor geschikte apparaten van Naim. Bediening gaat via de Naim App.

Naim Audio: internetradio in cd-kwaliteit

Met de nieuwe radiostations van het in 1973 opgerichte Naim Audio biedt het Brite bedrijf nu in totaal een drietal eigen radiostations. Maar naast de eigen stations Naim Radio HD, Naim Jazz HD en Naim Classical HD biedt Naim ook gemakkelijk toegang tot Radio X, Intense Radio, het volledige Radio Paradise pakket, Frequence 3 network, NRJ Paris, Rondo Classic en Sector Network.

“Onze nieuwe Naim Radio HD radiostations kunnen putten uit de catalogus van Naim Records waarin zich hele oude opnames maar ook de nieuwste opnames bevinden,” aldus James Tailby, werkzaam als manager bij Naim Records.

De radiostations zijn beschikbaar op de modellen Mu-so, Mu-so Qb 2nd Gen, Uniti Atom, Star en Nova, alsmede op de modellen ND 5 XS2, NDX 2 en ND 555. Het radiosignaal van de Naim stations wordt aangeleverd in FLAC met een resolutie van 16-bit/44,1 kHz. De overige HD stations kunnen binnenkomen met een resolutie tot 24-bit/96 kHz.

Voor bezitters van oudere producten van Naim is er ook goed nieuws met de ondersteuning van AAC 320 kbps streams die zich kunnen meten met de kwaliteit van BBC Radio stations.

Het beste nieuws is dat de beter klinkende radiostations direct beschikbaar zijn in de Naim App. De gebruiker hoeft geen nieuwe software te installeren. Meer weten? Kijk dan op de website van Naim Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE