NIEUWSYamaha

Yamaha RX-A2A: 7.2-kanaals AV-receiver voorzien van moderne codecs

Het Japanse Yamaha heeft de RX-A2A aangekondigd, een 7.2 kanaals AV-receiver die voorzien is van zeven hdmi-ingangen. Afgezien van het gebruik van de RX-A2A in een thuisbioscoop, is de RX-A2A ook geschikt voor het luisteren naar muziek en draadloze verbindingsmogelijkheden via bluetooth en AirPlay 2 maken het de gebruiker gemakkelijk.

Yamaha RX-A2A: AV-receiver

Yahama's nieuwste AV-receiver, genaamd RX-A2A, is 7.2-kanaals model die tweekanaals aangedreven 100 Watt aan acht Ohm kan leveren. Er is een tweede zone beschikbaar en het apparaat beschikt over alle technologieën die je zou verwachten van een receiver in deze prijsklasse. De aan boord aanwezige HDMI 2.1-chipset (geleverd door Nuvotron) is voorbereid voor het verwerken en doorgeven van 4K/120 Hz-signaal, maar Yamaha sleutelt op dit moment nog aan de firmware. 8K60fps en 4K120fps zullen later beschikbaar zijn via een 'toekomstige update'.

Maar de RX-A2A heeft nu ook al een hoop te bieden. Yamaha stelt dat de Aventage RX-A2A van de grond af opnieuw is ontworpen met een nieuwe moderne look en een vereenvoudigd ontwerp met een gloednieuw LCD-scherm met hoge resolutie en een jog-draaiknop met aanraakgevoelige knoppen.

Er zijn in totaal zeven HDMI-ingangen, waarvan er drie HDMI 2.1 ondersteunen, meer dan elke andere AV-receiver die momenteel beschikbaar is, beweert Yamaha. Dit betekent (eenmaal geïmplementeerd via een toekomstige update) ondersteuning voor automatische lage latentiemodus (ALLM), variabele verversingssnelheden (VRR), snel frame transport (QFT) en snel wisselen van media (QMS), die allemaal leiden tot snellere, soepeler en ononderbroken entertainment en gameplay met moderne tv's en de nieuwste gameconsoles. Om het gebruik van gevoede HDMI-kabels over grotere lengtes te ondersteunen ondersteunen, heeft Yamaha bovendien de stroomtoevoer van de HDMI-uitgangen verhoogd naar 300 mA.

Naast de DTS:X en Dolby Atmos surround sound audioformaten, wordt Dolby Atmos Height Virtualization ondersteund via een toekomstige update, waardoor de geluidservaring boven het hoofd kan worden gesimuleerd voor een 360-graden geluidsveld van stereo, 5.1 of 7.1 luidsprekerconfiguraties. Dolby Vision is inbegrepen en HDR10 +-compatibiliteit komt via een toekomstige update. Er is ook ondersteuning voor HDCP 2.3 en eARC via de 7-in / 1-out HDMI-poorten.

De RX-A2A maakt deel uit van de volledige reeks MusicCast-mogelijkheden en app-bediening, inclusief Wi-Fi, AirPlay 2, Spotify Connect, ingebouwde muziekstreamingservices, audio in meerdere kamers en er is ondersteuning voor spraakbesturing via Alexa, Google en Siri. Bovendien maakt de MusicCast Surround-functie het mogelijk optionele draadloze MusicCast-luidsprekers te koppelen en te gebruiken als surrounds in een 5.1.2-kanaals opstelling.

Yamaha's YPAO RSC & Multi-Point automatische kamerkalibratie analyseert de ruimteakoestiek en meet de luidsprekerkarakteristieken en de meegeleverde AV Setup Guide-app biedt deskundige begeleiding bij installatie, kabelverbindingen en diverse andere instellingen.

Yamaha RX-A2A: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de nieuwe RX-A2A van Yamaha vanaf januari 2021 geleverd kunnen worden. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE