NIEUWS

Tidal voegt miljoenen MQA-nummers van Warner Music Group toe aan catalogus

Sinan Kökbugur | 14 november 2020 | Fotografie Fabrikant

Muziekstreamingplatform Tidal heeft miljoenen nummers in MQA van Warner Music Group aan zijn Masters-catalogus toegevoegd. Albums die aan de line-up zijn toegevoegd, bevatten hits van artiesten als The Notorious BIG, Missy Elliott, LCD Soundsystem, Madonna en natuurlijk nog veel meer.

Voor degenen die het niet weten, MQA staat voor Master Quality Authenticated en levert de originele geluidsopname via Tidal Masters. Het gebruikt minder bandbreedte dan vaak wordt gebruikt bij audiostreaming van hogere kwaliteit, waardoor het beter toegankelijk is voor gebruik met draagbare apparaten zoals smartphones. Niet bekend met MQA? Lees ons achtergrondartikel over MQA.

De toevoeging van de muziek van Warner Music Group zet naar eigen zeggen de recente vooruitgang van Tidal voort, aangezien het op deze wijze zijn positie als het premium muziekabonnement bij uitstek lijkt te versterken. Bob Stuart, oprichter van MQA, legt uit: “Door veel aandacht te besteden aan de aard van geluid en de manier waarop we horen, opent MQA een duidelijk venster en levert het alle details en nuances van het originele nummer. De catalogus van de muziekindustrie bevat miljoenen belangrijke uitvoeringen uit de begintijd van de cd, waarbij de opname soms werd gemaakt in 44,1 kHz 16 bit en waar geen alternatief voor bestond. We zijn verheugd dat Warner Music Group deze inhoud naar Tidal brengt.”

Lior Tibon, Tidal COO, merkte ook op: “Tidal Masters bieden het beste beschikbare geluid. Naarmate de verwachtingen van de consument van hoogwaardige ervaringen toenemen, legt de audio-innovatie van Tidal de lat voor het luisteren naar muziek. Leden kunnen niet alleen muziek horen precies zoals hun favoriete artiesten het hebben opgenomen, maar dankzij recente platformverbeteringen is de ervaring net zo naadloos als altijd.”

Tidal heeft ook het zoeken en vinden in Tidal Masters verbeterd – niet onbelangrijk voor een prettige algehele hi-res streaming muziekervaring – door de introductie van 'Master Edition' Artist Radio en Track Radio, waarmee abonnees kunnen luisteren naar een ononderbroken stroom van Tidal Masters-tracks op basis van hun luistergewoonten. Ook op verzoek van luisteraars heeft Tidal de Master Edition van My New Arrivals toegevoegd, een gepersonaliseerde afspeellijst met nieuw uitgebrachte muziek.

Verder heeft Tidal recent de Connect-functie uitgebracht waarmee rechtstreeks de Tidal-stream naar een daarvoor geschikt apparaat gestreamd kan worden. Volgens Tidal wordt deze functie ondersteund door Bluesound, Cambridge Audio, Dali, KEF, iFi Audio, Lyngdorf, Monitor, NAD en Naim Audio. Meer weten? Kijk dan op Tidal.com/Connect.

Tidal is naar eigen zeggen beschikbaar in 56 landen en heeft een catalogus met meer dan 70 miljoen muzieknummers en 250 duizend video’s. Meer weten? Kijk dan op Tidal.com.


EDITORS' CHOICE