NIEUWSVeddan

Maand van de HIFI: boek je luisterbezoek bij Veddan

Redactie Hifi.nl | 07 november 2020 | Veddan

'Go see the dealer' roepen we deze maand net iets harder dan dat we normaal al doen. Maar wat als een interessant, relatief nieuw en in dit geval ook nog eens Nederlands luidsprekermerk in de start-up fase zijn eigen verkoop doet? Dan word je in de Maand van de HIFI gewoon in de luisterruimte van de fabrikant zelf uitgenodigd. Bij dezen!

"We hebben een set Origin speakers klaarstaan voor een uitgebreide kennismaking", laat Rens Timmermans, productmanager Veddan Sound Systems weten. "We zullen de streamingdiensten Tidal en Qobuz gebruiken om ieders favoriete muziek te kunnen spelen. De demo's worden bovendien ingeleid met een uitleg over ons systeem en onze UFM-modules. Daarna zullen wij wat nummers afspelen waarvan wij vinden dat ze fantastisch klinken op ons systeem, maar willen daarna de gasten uiteraard vragen om hun eigen nummers voor te stellen. En dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje." 

Veddan Origin

Muziek zou thuis net zo moeten klinken als wanneer het live wordt afgespeeld, vinden ze bij Veddan. "Niet door een kleine wijziging aan te brengen in de huidige techniek, maar door te kiezen voor een volledig nieuwe aanpak. De speciaal ontwikkelde ‘Ultra Fast Membrane'- of UFM-modules, die in alle speakers zitten, zorgen ervoor dat muziek wordt afgespeeld op de manier waarop de natuur dit ook doet: gedetailleerd, transparant en dynamisch."

Vergis je niet: "Deze Veddan Origin behoort tot het topsegment van weergevers." Dat was in ieder geval de conclusie van Rene van Es na zijn kennismaking in de luisterruimte in Doetinchem. "De techniek in de weergever is over de afgelopen jaren verfijnd en geoptimaliseerd, met dank aan het vertrouwen en geduld van het moederbedrijf. Het siert de makers pas op de markt te komen als iets echt klaar is, op dit prijsniveau mag je dat verwachten, helaas is het lang niet altijd het geval. De unieke eigen ontwikkeling van de UFM-modules, voor alle zekerheid zwaar gepatenteerd door de makers, gaat heel wat veddan (verder) dan het uit de schappen halen van een paar tweeters en een filter knutselen. Het gebruik ervan in een weergever leidt tot een brok techniek gemaakt voor het hoogwaardig genieten van muziek." Het hele verhaal na zijn bezoek aan de Achterhoek lees je hier, maar met het risico in de herhaling te vallen: ga dat nu vooral zelf eens beleven.  

Boek je luisterbezoek

Het plannen van je eigen Hi-Visit bij Veddan in Doetinchem kan heel eenvoudig via deze link op de website. Geïnteresseerden zijn in deze gehele Maand van de HIFI van harte welkom om een afspraak te maken op woensdag, donderdag of vrijdag tussen 17.00 en 20.00 uur, en op zaterdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Voor de inwendige mens wordt gezorgd. Kijk voor meer informatie op veddan.com. Een afspraak maken doe je hier.

MERK

EDITORS' CHOICE