NIEUWS

Violectric DHA V380: hoofdtelefoonversterker en DAC met 32-bits resampling


Sinan Kökbugur | 04 november 2020 | Fotografie Fabrikant

Audiomerk Violectric, onderdeel van het Duitse Lake People GmbH, richt zich primair op de professionele markt maar levert ook aan consumenten. De DA-converters en hoofdtelefoonversterkers van de hififabrikant in de buurt van de Bodensee overtuigen door hun uitstekende geluidskwaliteit en zijn onder experts een beetje een geheime tip geworden. De DHA V380 zet deze traditie van kwaliteit naar eigen zeggen voort met uitstekende DA-conversie en 32-bits resampling. 

Violectric DHA V380

Violectric van Lake People GmbH staat er naar eigen zeggen om bekend hoogwaardige audioapparaten te leveren die aan de hoogste normen voldoen en innovatieve functies introduceren. De Violectric DHA V380 is een hoofdtelefoonversterker en tevens een DA-converter met een resampling / reclocking-eenheid die jitter bijna volledig elimineert. Gecombineerd met een groot aantal aansluitmogelijkheden en de bijbehorende schakelopties, wordt de DHA V380 het middelpunt van een uitstekende audio-setup, aldus de fabrikant.

Het kan het signaal naar meerdere koptelefoons sturen: een echt gebalanceerde en twee ongebalanceerde connectoren zijn beschikbaar aan de voorkant. Om elke variant hoofdtelefoon perfect te kunnen besturen, bevat de achterkant de Pre-Gain-functie die de niveaus aanpast aan het type hoofdtelefoon dat wordt gebruikt. Het voorpaneel bevat de grote volumeknop, de koptelefoonaansluitingen en een reeks solide schakelaars voor het selecteren van bron, uitvoer en resampling.

Twee 32-bits AKM 4490 DAC's in dual mono-configuratie zorgen voor de vertaling van digitaal naar analoog. De converter accepteert digitale audio van verschillende formaten tot 384 kHz PCM en DSD-over-PCM (DoP). Voor optimale resultaten biedt de DHA V380 een optie om het digitale signaal te conditioneren. De 32-bits resampler / reclocker maakt gebruik van een uiterst nauwkeurige klok, waardoor jitter bijna volledig wordt geëlimineerd en een bijzonder fijne resolutie wordt bereikt zonder artefacten.

De veelzijdige reeks aansluitingen voegt een grote hoeveelheid flexibiliteit toe aan de Violectric DHA V380. Digitale signalen kunnen naar het apparaat worden gestuurd via coaxiale, optische en USB-ingangen, waarvan de laatste de aansluiting is gemaakt voor hoge resolutie PCM en DSD. Er is ook de mogelijkheid voor twee analoge geluidsbronnen via cinch-ingangen. De verschillende inputs en outputs worden geselecteerd met tuimelschakelaars op het frontpaneel.

Naast de koptelefoonuitgangen aan de voorzijde biedt het multifunctionele apparaat gebalanceerde en ongebalanceerde lijnuitgangen die voor of achter de niveauknop geplaatst kunnen worden.

Om de sonische nauwkeurigheid te bereiken waar Violectric om bekend staat, zijn alle onderdelen en componenten voor de DHA V380 zorgvuldig geselecteerd. De AKM 4490-chipsets hadden we al genoemd. Een Alps RK 27 in V200-technologie stelt het volume in met acht transistors per kanaal voor ongebalanceerde hoofdtelefoons en 16 transistors per kanaal voor gebalanceerde hoofdtelefoons. De basis van de voeding is een ringkerntransformator en een totale afvlakcapaciteit van 26.500 uF. Extra circuits beschermen het apparaat en de aangesloten koptelefoon door gelijkstroom of overbelasting te voorkomen en door het opstarten te vertragen. Al deze kenmerken zitten in een zwart metalen behuizing met een stevige frontplaat met een dikte van zes millimeter.

Violectric DHA V380: prijs en leveringsinformatie

De Violectric DHA V380 heeft een adviesprijs van 2.199 euro en is per direct verkrijgbaar.

EDITORS' CHOICE