NIEUWS

L-Acoustics Contour XO: in-ears met tien drivers

De in-ear Contour XO-oordopjes met tien drivers van het Franse L-Acoustics Creations beloven 'live muziek'-geluid. De nieuwe Contour XO is ontwikkeld in samenwerking met JH Audio. Tegen een meerprijs kan de Contour XO precies passend voor de klant worden gemaakt.

L-Acoustics Contour XO: hoogwaardige in-ear hoofdtelefoon

L-Acoustics Creations, onderdeel van het Franse bedrijf dat het geluid zo geweldig maakt bij Coachella, The Hammersmith Apollo en de Hollywood Bowl, heeft de Contour XO gelanceerd. Dr. Christian Heil van L-Acoustics Creations en Jerry Harvey van JH Audio hebben samengewerkt om een in-ear hoofdtelefoon te produceren met maar liefst tien drivers.

De Countour XO in-ear hoofdtelefoon brengt naar eigen zeggen de expertise van het Franse bedrijf op het gebied van livemuziek samen met Harvey's pro-audio multi-driver monitorkennis. Het resultaat is een “referentie hoofdtelefoon in zakformaat voor zowel rocksterren, geluidsprofessionals als serieuze muziekliefhebbers.”

De Contour XO is dus het resultaat van de eerste samenwerking van Harvey en Heil en biedt controle over de lage tonen met basaanpassing tot 15 dB boven een vlakke respons. De makers beloven geweldige details en helderheid van de geluiden die worden uitgezonden door de premium in-ear audio-oplossing.

De Contour XO heeft een gevoeligheid van 116 dB en tien Balanced Armature drivers aan boord die samen een opgegeven frequentiebereik van 10 Hz tot 20 kHz bestrijken. Op verzoek kan de pasvorm tegen een meerprijs op maat voor de klant worden gemaakt.

Jerry Harvey verklaart: “ik probeer al jaren mijn in-ears te laten klinken als een L-Acoustics PA. Pas toen hun team ons uitdaagde, kwamen we zo dichtbij als we konden. Het R&D-team van L-Acoustics was geweldig om mee samen te werken!”

Dr.Christian Heil voegt toe: “ik was onder de indruk van de juwelierachtige precisie waarmee JH Audio kon afstemmen op onze frequentiecontour in zo'n geminiaturiseerde behuizing. Er is een zeer genereuze, diepe low-end contour en een high-end extensie die ik nog nooit eerder op een in-ear hoofdtelefoon heb gehoord. Het geluid is natuurlijk en krachtig.”

L-Acoustics Contour XO: prijs en leveringsinformatie

De Contour XO heeft een vanaf-prijs van 1.620 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van L-Acoustics.

EDITORS' CHOICE