NIEUWSMeridian

Meridian DSP730: actieve drieweg inbouwluidspreker met DSP

Het Britse audiobedrijf Meridian Audio heeft de DSP730 gelanceerd, een actieve drieweg inbouwluidspreker die een diepte heeft van slechts 100 millimeter. De DSP730 is ontworpen om hi-res audio te leveren in kleine tot middelgrote kamers. De nieuwe luidspreker is na de DSP750 het tweede lid van de Architectural-productlijn van het Engelse bedrijf.

Meridian DSP730

De nieuwe referentieluidspreker is volgens Meridian Audio ontworpen voor eenvoudige en flexibele installatie in bioscoopzalen of voor gedistribueerde audiotoepassingen. De DSP730 biedt een maximale output van 115 dB op 1 meter en laagweergave die begint bij 38 Hz. De drivers zijn volgens de fabrikant zorgvuldig geselecteerd om off-axis prestaties te leveren, met een brede spreiding voor een optimale dekking van luisterposities.M.a.w. Meridian belooft een brede sweetspot.

De DSP730 is voorzien van dezelfde aangepaste beryllium-tweeter als de (grotere) DSP750. De tweeter biedt een hoogweergave tot 40 kHz. De 100 millimeter middentoner zorgt voor heldere dialogen. De laagweergave komt voor rekening van een woofer met een diameter van 160 millimeter. De drie drivers ontketenen het potentieel van de hi-res versterkers en de Class-M DSP-engine.

Drie overbrugde paren klasse D versterkers kunnen meer dan 100 Watt aan elke driver leveren en zijn geïntegreerd in het ontwerp van de luidspreker. Losse eventueel in een rek gemonteerde versterkers en luidsprekerkabels zijn dus niet nodig. De klasse D versterkers zijn ontworpen om makkelijk en perfect koel te werken, zelfs op de hoogste luisterniveaus.

Meridian DSP730: soundbar modus

De DSP730 is voorzien van Meridan Center Elevation-technologie en 'L + R'-soundbar-modus voor tv-toepassingen. In de soundbar-modus speelt de luidspreker een uitgebalanceerde mix van linker- en rechteraudio, terwijl de Center Elevation-technologie de waargenomen beeldlocatie van een luidspreker onder het scherm naar het midden van het scherm verhoogt. De DSP730 kan worden gecombineerd met de Meridian DSW600 in-wall subwoofer om een full-range, two-box oplossing te produceren.

Voor die installaties waarbij het belangrijk is om hoge SPL-doelen te behalen in het hele luistergebied van grote ruimtes, kan de DSP730 worden geïnstalleerd in een High Power Array-configuratie om 122 dB op 1 meter te bereiken. Door de luidsprekers op deze manier te stapelen, treedt er geen interferentie of spectrale variatie op tussen de luidsprekers, wat resulteert in een gelijkmatige respons.

Meridian DSP730: compact en volledig weg te werken in de muur

Deze compacte luidspreker met een inbouwdiepte van slechts 100 millimeter, is voorzien van een volledig afgedichte, akoestische aluminium behuizing met dubbel schot dat is ontworpen om extreem stijf en inert te zijn, waardoor ongewenste resonanties en kleuringen worden geëlimineerd om consistente prestaties te bieden. Een volledig afgedicht ontwerp zorgt voor betrouwbare prestaties. Zware versteviging en speciale akoestische watten elimineren ongewenst akoestisch gedrag, terwijl een aparte behuizing voor de middentoner ongewenste interactie met de woofer voorkomt.

Meridian DSP730: prijs en leveringsinformatie

We eten nog niet vanaf wanneer de nieuwe DSP730 van Meridian Audio in de Benelux kan worden geleverd. Ook zijn wij nog in afwachting van prijsinformatie.


EDITORS' CHOICE